Εύκολες φλωρεντίνες με κορν φλέικς, για καλοκαιρινούς συνδυασμούς

Το πιο εύκολο και γλυκό κέρασμα που έχει κατακλύσει τα αρτοποιία και τα ζαχαροπλαστεία τα τελευταία χρόνια, σε μια πιο ανάλαφρη εκδοχή που συνδυάζεται με τα πάντα. Συνοδέψτε τις -γαλλικής προέλευσης- φλωρεντίνες με τον καφέ σας, διακοσμήστε τα παγωτά σας, φτιάξτε παγωτένια σάντουιτς με τα τραγανά αυτά μπισκότα ή απολαύστε τις σκέτες!

Υλικά για τη Συνταγή1/2 φλιτζάνι σταφίδες2 φλιτζάνια κορν φλέικς100 γραμμάρια αμύγδαλα ασπρισμένα100 γραμμάρια
κερασάκια γλασέ ή άλλα αποξηραμένα φρούτα φρουί γλασέ, ψιλοκομμένα2/3 φλιτζανιού ζαχαρούχο γάλα συμπυκνωμένοΞύσμα εσπεριδοειδών (προαιρετικά)250 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούραΕκτέλεση

Αρχικά, προθερμάνετε το φούρνο στους 170ο C στις αντιστάσεις ή στους 160ο C στον αέρα και στρώστε 2 ταψιά με αντικολλητικό χαρτί. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε όλα τα υλικά εκτός από την κουβερτούρα. Πάρτε κουταλιές από το μίγμα και τοποθετήστε τις αραιά στο ταψί, αφήνοντας χώρο ενδιάμεσα διότι με το ψήσιμο τα μπισκότα θα απλώσουν.

Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσουν ελαφρά. Τοποθετήστε τις φλωρεντίνες σε σχάρα για να κρυώσουν και παράλληλα ετοιμάστε την επικάλυψη. Λιώστε την κουβερτούρα με τη μέθοδο μπαιν μαρί, δηλαδή μέσα σε μπολάκι που έχετε βυθίσει σε κατσαρόλα με νερό που βράζει, χωρίς να έρχεται σε επαφή ο πάτος του μπολ με το νερό.

Όταν είναι έτοιμη η λιωμένη σοκολάτα, αφήστε την στην άκρη για να κρυώσει ελαφρά και διακοσμήστε με αυτήν τα μπισκότα. Μπορείτε να βυθίσετε τις μισές φλωρεντίνες στο λιωμένο μίγμα, να καλύψετε τον πάτο τους, ή να κάνετε λωρίδες με τα δόντια ενός πιρουνιού. Μόλις σταθεί και σφίξει η σοκολάτα, είναι έτοιμες για κατανάλωση.

Διαβάστε επίσης:

Νόστιμες καλοκαιρινές πιπεριές, γεμιστές με φέτα

Texas κέικ με γλάσο σοκολάτας αμυγδάλου

Ελληνική χωριάτικη πατατοσαλάτα με κοτόπουλο

Keywords
Τυχαία Θέματα