Εφετείο Ηριάννας: Η ώρα του εγκληματολογικού εργαστηρίου της ΕΛΑΣ

ΕΛΛAΔΑ

Με την εξονυχιστική εξέταση της Α. Μεθενίτη, βιολόγου της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛΑΣ, συνεχίστηκε την Πέμπτη η δίκη σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης της Ηριάννας και του Περικλή.

Η έδρα εξέτασε το κατά πόσο είναι αξιόπιστη η μέθοδος που ακολουθήθηκε για την ταυτοποίηση του DNA των δύο νέων με αυτό που βρέθηκε στον οπλισμό που εντοπίστηκε στην Πανεπιστημιούπολη. Στην αξιοπιστία της μεθόδου εστίασαν και οι συνήγοροι της Ηριάννας και

του Περικλή, αναδεικνύοντας αντιφάσεις στα λεγόμενα της εξεταζόμενης μάρτυρα και παραθέτοντας βιβλιογραφικά δεδομένα που αμφισβητούν την εγκυρότητα της μεθόδου.

Είχε προηγηθεί η κατάθεση του Κωνσταντίνου, συντρόφου της Ηριάννας, που στο παρελθόν κατηγορήθηκε για συμμετοχή στη Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς αλλά αθωώθηκε πανηγυρικά. Ο μάρτυρας αναφέρθηκε στην υπέρμετρη έμφαση που δόθηκε στην προσωπική του σχέση με την Ηριάννα, στην πρωτόδικη εξέταση της υπόθεσης, αντί στα δεδομένα της δικογραφίας.

Για μια ακόμη φορά ο μάρτυρας που είχε εντοπίσει τον οπλισμό στην Πανεπιστημιούπολη και στη συνέχεια ειδοποίησε την ΕΛΑΣ, αν και εκκλήθη, δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο.

Από νωρίς το πρωί στην αίθουσα είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες αλληλέγγυοι στους δύο νέους, καθώς η υπόθεση έχει προκαλέσει ένα μεγάλο κύμα συμπαράστασης.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 24 Μαΐου.

ΕΛΑΣΗριάνναΠερικλήςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα