Δριμύ ψύχος και χιόνια τα Θεοφάνεια - Κτυπάει τη χώρα το νέο κύμα κακοκαιρίας - Τα 9 μποφόρ «δένουν» τα πλοία στον Πειραιά

Ποιοι δρόμοι έχουν κλείσει, που είναι απαραίτητες οι αλυσίδες ΕΛΛAΔΑ

Ο εορτασμός των Φώτων θα γίνει στα περισσότερα μέρη της Ελλάδας με κρύο και χιόνα, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ. Το νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται ισχυρότερο από αυτό που έπληξε τη χώρα μας πρόσφατα, ενώ σε ετοιμότητα είναι η Περιφέρεια Αττικής.

Σύμφωνα

με δηλώσεις στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) της Χρυσούλας Πέτρου, τμηματάρχη του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, από το απόγευμα της Πέμπτης και από τα βόρεια έχει ξεκινήσει η πτώση της θερμοκρασίας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες κατά τη διάρκεια της νύχτας θα μετατραπούν σε έντονες χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου.

Την Παρασκευή, οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν και στις νότιες περιοχές της Ελλάδας με χαμηλότερο υψόμετρο, ενώ τα φαινόμενα από το απόγευμα θα αρχίσουν να εξασθενούν στα βόρεια και κεντρικά, ωστόσο το δριμύ ψύχος θα παραμείνει.

Από το βράδυ της Παρασκευής τα χιόνια θα κάνουν την εμφάνισή τους και στα βόρεια προάστια της Αττικής, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας και κυρίως το Σάββατο, οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν και στα νότια του νομού.

Την Κυριακή από τον χιονιά θα πληγούν τα νησιά του Αιγαίου και κυρίως η Εύβοια, οι Σποράδες, οι Κυκλάδες και η Κρήτη.

Κύριο χαρακτηριστικό του καιρού των ημερών οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας θα είναι ακόμα και κάτω από τους -10 βαθμούς Κελσίου, ενώ ακόμα και κατά τη διάρκεια της ημέρας ο υδράργυρος δεν θα ξεπερνάει τους μηδέν βαθμούς με αποτέλεσμα να επικρατεί ολικός παγετός.

Θυελλώδεις άνεμοι και απαγορευτικό

Απαγορεύθηκε ο απόπλους των πλοίων από το λιμάνι του Πειραιά για Κυκλάδες, Κρήτη Δεδωκάνησα και βορειοανατολικό Αιγαίο, λόγω των θυελλωδών νοτιοδυτικών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους τα 8 μποφόρ, ενώ στη διάρκεια της νύχτας αναμένεται να φθάσουν και τα 9 μποφόρ.

Για τον Αργοσαρωνικό και τη Σαλαμίνα τα δρομολόγια των πλοίων εκτελούνται προς το παρόν κανονικά.

Σε ισχύ είναι απαγόρευση απόπλου και από τα λιμάνια του Ηρακλείου και των Χανίων.

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία ή τα τουριστικά πρακτορεία.

Ποιοι δρόμοι έχουν κλείσει και πού χρειάζονται αλυσίδες

Σύμφωνα με το δελτίο καιρικών φαινομένων, αρκετοί είναι οι δρόμοι ανά την Ελλάδα όπου απαιτείται ήδη η χρήση αλυσίδων, λόγω της χιονόπτωσης που έχει ξεκινήσει και αναμένεται να ενταθεί τις επόμενες ώρες.

Επίσης, έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία στην Επ. Ο Χανίων – Κισσού Μαγνησίας, στη διασταύρωση Χ/Κ «Αγριόλευκες» μέχρι τη διασταύρωση με την Επ. Ο. Βόλου – Ζαγοράς (Κάτω Κλάδος).

Δείτε παρακάτω πού χρειάζονται αλυσίδες

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΠΕΛΛΑ

Επ. Ο. Άρνισσας – Χ/Κ «Βόρρας», από 15ο χλμ.

Επ. Ο. Κερασιάς – Χ/Κ «Βόρρας».

ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΦΛΩΡΙΝΑ - ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Επ. Ο. Φλώρινας-Καστοριάς (μέσω Βιτσίου), από 18ο

έως 30ο χλμ.

Επ. Ο. Καστοριάς - Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από 22ο

έως 28ο χλμ.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ - ΚΑΡΔΙΤΣΑ - ΛΑΡΙΣΑ

Επ. Ο. Καρδίτσας – Άρτας, από 30ο έως 52ο χλμ., θέση «Τύμπανος».

Επ. Ο. Μουζακίου – Στεφανιάδας, από 3ο έως 25ο χλμ.

Επ. Ο. Μουζακίου – Λίμνη Πλαστήρα, από 3ο έως 13ο χλμ.

Επ. Ο. Κέδρου – Ρεντίνας – Καρπενησίου, από 46ο έως 62ο χλμ., θέση «Ζαχαράκη».

Επ. Ο. Ελάφου –Σκλήθρου Αγιάς Λάρισας.

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ-ΑΧΑΪΑ

Διαδημοτική Οδός Τ.Κ. Περιστέρας – Χ/Κ Καλαβρύτων.

καιρόςΘεοφάνειαψύχοςμποφόρHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα