Δολοφονία Κουμανταρέα: Μείωση ποινής για τους δράστες

Την ποινή των 15 ετών κάθειρξης επέβαλε το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο στους δύο καταδικασθέντες για τη δολοφονία του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα, αναγνωρίζοντάς τους το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Ύστερα από πολύμηνη ακροαματική διαδικασία, το δευτεροβάθμιο δικαστήριο έκρινε ομόφωνα ενόχους, όπως είχαν κριθεί και πρωτόδικα, τους δύο άνδρες από τη Ρουμανία, ωστόσο τους αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Πάντως, η δικαστική απόφαση ήταν αντίθετη με την εισαγγελική πρόταση.

Με την αναγνώριση του ελαφρυντικού, μειώθηκε η πρωτόδικη ποινή των ισοβίων και

οι δύο άνδρες θα εκτίσουν κάθειρξη 15 ετών για ανθρωποκτονία. Επίσης, το δικαστήριο τους επέβαλε ποινή φυλάκισης 18 μηνών για απόπειρα ληστείας.

Πώς είχε γίνει το έγκλημα

Τα μεσάνυχτα της 6ης Δεκεμβρίου του 2014, ο Μένης Κουμανταρέας βρέθηκε νεκρός στο υπνοδωμάτιο του διαμερίσματός του στην οδό Ζακύνθου στην Κυψέλη. Ο 83χρονος συγγραφέας ζούσε μόνος του.

Ωστόσο, διατηρούσε επαφές με έναν εκ των κατηγορουμένων και τον βοηθούσε οικονομικά.

Εκείνο το βράδυ, το θύμα συναντήθηκε με τους δύο κατηγορούμενους και όπως αναφέρουν τα στοιχεία της δικογραφίας του ζήτησαν χρήματα. Στη συνέχεια, διαπληκτίστηκαν έντονα μαζί του και τον χτύπησαν θανάσιμα, με αποτέλεσμα ο συγγραφέας να χάσει τη ζωή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα