Δολοφονία 16χρονης Μάγια στην Πολωνία: «Το τέρας πέθανε» γράφει ο 17χρονος – Καταγγέλλει bullying και αρνείται να εκδοθεί στην χώρα του
Η βάναυση δολοφονία της 16χρονης Μάγιας στην πόλη Μουάβα της Πολωνίας έχει σοκάρει τη χώρα και κάνει τον γύρο του κόσμου. Λεπτομέρειες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας θυμίζουν την υπόθεση της σειράς του Netflix «Adolescence», που συγκλόνισε και πυροδότησε μια δημόσια συζήτηση σε διεθνές επίπεδο για τα προβλήματα των εφήβων και τη βία μεταξύ των ανηλίκων.
Η μαθήτρια, που αγνοούταν από τις 23 Απριλίου, εντοπίστηκε 8 ημέρες αργότερα νεκρή με εκτεταμένες
Οι φίλοι του τον χαρακτηρίζουν καλό μαθητή, από ευκατάστατη οικογένεια, ο οποίος δεν είχε δώσει κανένα δικαίωμα στη μικρή πόλη των 30.000 κατοίκων. Ωστόσο, όπως αναφέρει το Mega, ο 17χρονος, που αρνείται τις κατηγορίες, προχώρησε σε μια ανάρτηση στα social media που προκάλεσε πολλές και άγριες αντιδράσεις.
«Το τέρας έφυγε. Ήθελες να με ποδοπατήσεις»«Δεν φοράει κάθε ήρωας κάπα. Έχω περάσει από την κόλαση. Θα περάσω τα πάντα. Κανείς δεν θα πεθάνει πια. Το τέρας έφυγε. Ήθελες να με ποδοπατήσεις. Θέλεις να με τιμωρήσεις. Θέλεις θάνατο αλλά δεν μπορείς, εγώ σηκώθηκα και περπατάω πιο μακριά κι εσύ είσαι ακόμα σε μια λούπα. Οι άνθρωποι μιλάνε γρυλίζοντας σαν πεινασμένα σκυλιά. Δεν ξέρουν τίποτα αλλά είναι μπλεγμένοι, είναι δικό τους πρόβλημα όχι δικό μου, δεν με πονάει πια», έγραψε.
Η μητέρα του παρουσιάζει την 16χρονη Μάγια, ως την «κακιά της υπόθεσης» λόγω bullyingΣτο ίδιο κλίμα και οι αναρτήσεις της μητέρας του στα social media. Με δεκάδες μηνύματα παρουσιάζει ως θύμα της υπόθεσης τον γιο της, ενώ ταυτόχρονα παρουσιάζει την 16χρονη Μάγια, ως την κακιά της υπόθεσης, λέγοντας ότι έχει κάνει πολλούς να υποφέρουν και ότι του ασκούσε bullying.
«Το μίσος πρέπει να στρέφεται εναντίον των ατόμων που ασκούν ψυχολογική βία. Η Μάγια είχε κάνει πολλούς να υποφέρουν, γι’ αυτό και βρισκόταν υπό επιτήρηση για παρενόχληση. Ο γιος μου δεν είναι ικανός για φρικτά πράγματα. Είναι καλό παιδί και λυπάμαι που τον παρουσιάζετε τέρας», αναφέρει σε μια από τις αναρτήσεις της.
«Η Μάγια δεν θα βλάψει κανέναν πια!!!»Σε άλλη γράφει: «Η Μάγια δεν θα βλάψει κανέναν πια!!! Λυπάμαι για όλους αυτούς που εκφράζουν μίσος. Είναι τραγωδία και για τις δύο οικογένειες. Αυτή τη στιγμή υπάρχει πολύ μίσος και πρέπει να βρουν έναν αποδιοπομπαίο τράγο, γιατί η υπόθεση έχει πάρει μεγάλη δημοσιότητα. Η ζωή μου τελείωσε και αν ο γιος μου αυτοκτονήσει, θα υπάρξουν περισσότερα θύματα. Η Μάγια δεν θα κάνει κακό σε κανέναν πια! Λυπάμαι πολύ που δεν έφυγα με τον γιο μου από αυτή την τοξική κοινωνία. Ίσως αν είχαμε φύγει να τον είχα προστατεύσει από τον πόνο που έπρεπε να υποστεί και θα είχαμε βρει την ηρεμία μας».
Τι απαντά η μαθήτρια που καταγγέλλεται ότι μαζί με την 16χρονη έκαναν bullyingΣύμφωνα με τη συνομήλικη φίλη της 16χρονης Μάγια, το προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που ασκούσε συνεχώς bullying στον 17χρονο υπήρχε όντως – και μάλιστα είχε δημιουργηθεί από την ίδια – αλλά η Μάγια δεν συμμετείχε σε αυτό.
Η 16χρονη φίλη της, που παραδέχεται πως η ιδιοκτήτρια του προφίλ ανέφερε πως «ο λογαριασμός δημιουργήθηκε από εμένα και τις φίλες μου πριν από 4 χρόνια, όταν ήμασταν 12 ετών. Ο 17χρονος βασάνιζε πολλούς ανθρώπους, μεταξύ των οποίων κοντινά μου άτομα. Ήταν η δική μας μορφή “εκδίκησης” για τα φτυσίματα στο δρόμο, τις ευχές για θάνατο και τις απειλές. Στο λογαριασμό δεν υπήρχαν προσβολές ή απειλές. Είχε σαρκαστικό χαρακτήρα. Μετά από μερικούς μήνες, έχασα πρόσβαση στο λογαριασμό, γιατί ξέχασα τον κωδικό. Κι ο 17χρονος σταμάτησε να ασχολείται».
«Ήταν επιθετικός, του άρεσε να εκφοβίζει και εμπόδισε τις έρευνες»«Χθες, άγνωστοι βρήκαν τον λογαριασμό και άρχισαν να γράφουν εκδικητικά σχόλια. Πήγα στην αστυνομία για να ξεκαθαρίσω ότι δεν ήταν η δολοφονημένη Μάγια πίσω από αυτό το λογαριασμό, γιατί υπήρχαν τέτοια σχόλια. Όσοι γνώριζαν τον 17χρονο, έλεγαν ότι είναι επιθετικός και του αρέσει να εκφοβίζει τους ανθρώπους. Φυσικά, αυτό δεν δικαιολογεί το να κοροϊδεύει κανείς κανέναν στο διαδίκτυο, αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι ο λογαριασμός δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση της δολοφονίας».
«Προσπάθησε να αποπροσανατολίσει τις αρχές» λέει δημοσιογραφοςΣύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες από την Πολωνία, τις οποίες επικαλείται το Mega, οι δύο ανήλικοι είχαν δώσει ραντεβού, στο σημείο που βρέθηκε νεκρή η 16χρονη. Ωστόσο ο 17χρονος Μπάρτεκ το διαψεύδει.
Μάλιστα ο δημοσιογράφος, που ερευνούσε την υπόθεση πριν από τον εντοπισμό της 16χρονης, ανέφερε πως είχε συνομιλήσει με τον 17χρονο και τον χαρακτήρισε επιθετικό. Ανέφερε δε πως προσπάθησε να αποπροσανατολίσει τις έρευνες.
«Του μίλησα λίγες στιγμές πριν τον συλλάβουν. Ο πρώτος που επικοινώνησε μαζί μου. Ήταν την Τρίτη 29 Απριλίου. Ήταν λεκτικά επιθετικός όλη την ώρα, αλλά επίσης υποστήριξε ότι ήθελε να μας βοηθήσει. Πρότεινε πολλά στοιχεία που ήταν -από όλες τις ενδείξεις- ψευδή».
Μάλιστα δημοσίευσε στο Instagram, τη συνομιλία που είχαν, με τις απαντήσεις του 17χρονου Μπάρτεκ να είναι ενδεικτικές για την ψυχολογική του κατάσταση. «Συκοφαντείτε δημόσια την οικογένειά μου. Και είσαι τόσο ανόητος και ανίκανος που ξύπνησες μετά από τόσο καιρό. Ντροπή! Όταν σε άφησαν να μπεις, άρχισες να ηχογραφείς και να συκοφαντείς τη μητέρα μου», φέρεται να του είχε γράψει.
Κύμα οργής για τον 17χρονο στα social media – Απειλούν και ζητούν δικαιοσύνηΠαράλληλα, στα social media έχει ξεσπάσει ένα κύμα οργής κατά του 17χρονου, με δεκάδες ποστ να τον κατηγορούν για τη δολοφονία και να ζητούν την παραδειγματική τιμωρία του. Κάποιοι μάλιστα εκφράζουν απειλές σε βάρος του και άλλοι δημοσιεύουν τις φωτογραφίες του…
«Κοινοποιήστε τις φωτογραφίες για να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη!!! Ένας 17χρονος δολοφόνος!!!! Το άτομο που φαίνεται στη φωτογραφία κατηγορείται και είναι 99% ένοχο για τη δολοφονία με ιδιαίτερη σκληρότητα της 16χρονης Maja. Μπορεί να έχετε ακούσει για την υπόθεση στις ειδήσεις, προσπαθούμε να βρούμε περισσότερα στοιχεία γι’ αυτόν, ώστε να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη, έχουμε ακούσει για την πιθανότητα βιασμού, πυρπόλησης κ.λπ. Επίσης, πιθανότατα πολλοί άνθρωποι εμπλέκονται σε αυτή τη δολοφονία, αν έχετε κάτι που μπορεί να μας βοηθήσει, γράψτε στο @n3rsu.022 ή στο @whothefckis81m».
Ο νεαρός πάντως αρνείται να εκδοθεί στη χώρα του σύμφωνα με όσα αναφέρεθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.
Διαβάστε επίσης:
Ζωγράφου: Ταυτοποιήθηκε ο δράστης της επίθεσης στην υπεύθυνη του κυλικείου- Βίντεο-ντοκουμέντο από την ένταση στην Πολυτεχνειούπολη
Φρίκη σε σχολείο στην Αχαΐα, απίστευτες καταγγελίες για γυμνασιάρχη – Βάζει μαθητές να ζητούν γονατιστοί συγγνώμη – «Θα καθαρίζω κρεμμύδι για να βλέπω και δάκρυα»
Ηλεκτρικά πατίνια: Συμφωνία Χάρη Δούκα με 4 εταιρείες για το πώς θα κινούνται στην πόλη
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Βαρόμετρο Opinion Poll: Στο 30% η ΝΔ, στο 13% το ΠΑΣΟΚ, στο... πουθενά ο ΣΥΡΙΖΑ
- Φωτιά σε συγκρότημα καταστημάτων εστίασης στο Γκάζι – Δείτε βίντεο
- Η «ρήξη» με τη Μαρινέλλα, η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και ο χαμός στη συναυλία στη Χειμάρρα – Οι «αστοχίες» του Χρήστου Μάστορα
- Τέλος οι αποβολές στα σχολεία - Έρχεται η «κοινωνική εργασία»
- Βραζιλία: Νεκρή 11χρονη σταρ του Netflix –Έπαθε 12 καρδιακές ανακοπές
- Πέθανε 11χρονη ηθοποιός του Netflix – Μετά από 12 καρδιακές ανακοπές
- Δημοσκόπηση Opinion Poll: Πρώτη η ΝΔ με 30% - Δεύτερη η Πλεύση Ελευθερίας με ανοδικές τάσεις
- Ρουμανία: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός μετά την ήττα του κυβερνώντος συνασπισμού
- Ντόναλντ Τραμπ: Deals δισεκατομμυρίων υπέγραψαν οι γιοι του σε περιοδεία σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και ΗΠΑ
- Ανάλυση CNN: Η κλεψύδρα αδειάζει, και ο Τραμπ χρειάζεται εμπορική συμφωνία – απεγνωσμένα
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Το Ποντικι
- Δολοφονία 16χρονης Μάγια στην Πολωνία: «Το τέρας πέθανε» γράφει ο 17χρονος – Καταγγέλλει bullying και αρνείται να εκδοθεί στην χώρα του
- Ζωγράφου: Ταυτοποιήθηκε ο δράστης της επίθεσης στην υπεύθυνη του κυλικείου- Βίντεο-ντοκουμέντο από την ένταση στην Πολυτεχνειούπολη
- Ηλεκτρικά πατίνια: Συμφωνία Χάρη Δούκα με 4 εταιρείες για το πώς θα κινούνται στην πόλη
- Επικοινωνία Τραμπ-Ερντογάν: Πρόσκληση στην Άγκυρα και προειδοποίηση για τη Γάζα από τον Τούρκο πρόεδρο
- ΣΥΡΙΖΑ για επεισόδιο στην Πολυτεχνειούπολη: Επιβεβλημένη η παραίτηση Χρυσοχοΐδη
- Νετανιάχου: Ο πληθυσμός της Γάζας «θα μετακινηθεί, για τη δική του προστασία» ενώ προαναγγέλλει «εντατική στρατιωτική επιχείρηση»
- «Ο Ήλιος είναι Έλληνας»
- Opinion Poll: «Τσιμπάει» προς τα πάνω η ΝΔ, αλλά η ακρίβεια τρομάζει – 2η η Πλεύση, κατρακύλα για ΣΥΡΙΖΑ – Πώς βλέπουν ενδεχόμενη επιστροφή Τσίπρα
- Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος τιμωρήθηκε με πρόστιμο από την Euroleague με 100.000 ευρώ
- Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης τραυματισμένου Γερμανού ορειβάτη στον Όλυμπο

- Τελευταία Νέα Το Ποντικι
- Δολοφονία 16χρονης Μάγια στην Πολωνία: «Το τέρας πέθανε» γράφει ο 17χρονος – Καταγγέλλει bullying και αρνείται να εκδοθεί στην χώρα του
- Η κυβέρνηση Τραμπ προσφέρει 1.000 δολάρια σε παράνομους μετανάστες για να εγκαταλείψουν τις ΗΠΑ
- ΚΚΕ: «Οι κυβερνητικές εξαγγελίες δεν αντιμετωπίζουν τη θυματοποίηση και την παραβατικότητα των ανηλίκων»
- Ζωγράφου: Ταυτοποιήθηκε ο δράστης της επίθεσης στην υπεύθυνη του κυλικείου- Βίντεο-ντοκουμέντο από την ένταση στην Πολυτεχνειούπολη
- Ηλεκτρικά πατίνια: Συμφωνία Χάρη Δούκα με 4 εταιρείες για το πώς θα κινούνται στην πόλη
- Γκάζι: Φωτιά σε συγκρότημα καταστημάτων εστίασης ξεκίνησε από σύστημα εξαερισμού
- «Ο Ήλιος είναι Έλληνας»
- Δημοσκόπηση Alco: Αρνητικές εντυπώσεις για τα μέτρα για συνταξιούχους και ενοικιαστές αλλά η ΝΔ ανεβαίνει 1,4 μονάδες
- Opinion Poll: «Τσιμπάει» προς τα πάνω η ΝΔ, αλλά η ακρίβεια τρομάζει – 2η η Πλεύση, κατρακύλα για ΣΥΡΙΖΑ – Πώς βλέπουν ενδεχόμενη επιστροφή Τσίπρα
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Κ. Μητσοτάκης στο Πρώτο Πρόγραμμα: Στόχος η ΕΡΤ να μετατραπεί σε ένα πραγματικά δημόσιο, αμερόληπτο, ποιοτικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό
- Τρίποντο παραμονής για τον Πανσερραϊκό
- Η Athens Kallithea έμεινε στο… μηδέν με τον Παναιτωλικό και η παραμονή δυσκολεύει
- Ολυμπιακός: Η παρακάμερα του αγώνα απέναντι στην ΑΕΚ
- Μεταναστευτικό και Ομογένεια στο επίκεντρο της επίσκεψης του υφυπουργού Εξωτερικών Γ. Λοβέρδου στο Μόναχο
- Δημοσκόπηση Opinion Poll: Στο 30% η ΝΔ – Δεύτερη η Πλεύση Ελευθερίας
- Θεοδωρικάκος: Ο καινούργιος αναπτυξιακός νόμος δημιουργεί θέσεις εργασίας για τους νέους
- Δημοσκόπηση Opinion Poll: Ανέβηκε στο 30% η ΝΔ, δεύτερη η Πλεύση Ελευθερίας – Τρίτο με πτώση το ΠΑΣΟΚ
- Πολυτεχνειούπολη: Ταυτοποιήθηκε ο κουκουλοφόρος που χτύπησε την υπάλληλο του κυλικείου
- ΗΠΑ: Διακόπτονται οι εκπαιδευτικές πτήσεις ελικοπτέρων στην Ουάσινγκτον -Νέο συμβάν με κοντά στο αεροδρόμιο Ρίγκαν