Διπλή επίθεση Γεννηματά σε Τσίπρα και Μητσοτάκη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διμέτωπη επίθεση τόσο προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα όσο και προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά κατά την διάρκεια της πρωτολογίας της στην προ ημερησίας συζήτηση για την Παιδεία.

“Για τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ

η αριστεία είναι ρετσινιά. Για τον κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ η αριστεία είναι μέσον αναπαραγωγής της ελίτ. Για εμάς τους σοσιαλιστές, η αριστεία είναι προτεραιότητα στην εκπαιδευτική μας πολιτική με στόχο την διάχυση των ευεργετημάτων της και των άριστων πρακτικών σε όλους τους μαθητές και ιδίως σε αυτούς που προέρχονται από μεσαία και ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα”, σημείωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Η Φώφη Γεννηματά έβαλε στο “κάδρο” τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της ΝΔ, αναφερόμενη στην χθεσινή ψήφιση στη Βουλή του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα. “Προφανώς ο κύριος Τσίπρας πιστεύει ότι κρυπτόμενος θα κρύψει την τόσο κραυγαλέα υποταγή του στα κελεύσματα των δανειστών. Χθες σε αυτή την αίθουσα ολοκληρώθηκε ένα έγκλημα… το σύνολο της δημόσιας περιουσίας συμπεριλαμβανομένων ζωτικής σημασίας δημόσιων αγαθών όπως το νερό, πέρασαν στον έλεγχο των δανειστών για ένα αιώνα” σημείωσε αρχικά η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και συνέχισε λέγοντας πως “το εντυπωσιακό όμως είναι ότι απουσίαζε και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο οποίος νομίζει ότι κρυπτόμενος, αφήνει ανενόχλητο τον άλλο να υλοποιεί με τον πιο ακραίο τρόπο μια πολιτική που είναι στον πυρήνα, της δικής του νεοφιλελεύθερης αντίληψης”, ανέφερε.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες τονίζοντας πως ο διαγωνισμός είναι διάτρητος καθώς” ακρωτηριάστηκε ο ρόλος της ανεξάρτητης αρχής του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, γιατί περιορίστηκε - με στημένες εκθέσεις, ο αριθμός των αδειών και γιατί η επιτροπή ελκέγχου έδωσε ψευδείς βεβαιώσεις. Δεν έλεγξε τίποτε, δεν ζήτησε δικαιολογητικά για τραπεζικές καταθέσεις, αρκέστηκε στις δηλώσεις” υποστήριξε η Φώφη Γεννηματά, ζητώντας εκ νέου, όπως και χθες, την παρέμβαση του εισαγγελέα.

Φώφη ΓεννηματάΑλέξης ΤσίπραςΚυριάκος ΜητσοτάκηςΒουλήHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα