Δημοσκόπηση Prorata: «Κλείνει» η ψαλίδα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, πώς διαμορφώνεται η διαφορά

Πτώση της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου και μικρή άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η νέα δημοσκόπηση της Prorata για την Εφημερίδα των Συντακτών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα η ΝΔ

καταγράφει στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου ποσοστό 30%, μειωμένο κατά μια μονάδα σε σχέση με τη δημοσκόπηση της Prorata τον Μάρτιο. Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ποσοστό 24,5%, αυξημένο κατά 0,5% σε σχέση με τον Μάρτιο.

Το ΚΙΝΑΛ χάνει 0,5% από την προηγούμενη μέτρηση και καταγράφει ποσοστό 12%. Το ΚΚΕ συγκεντρώνει 5%, η Ελληνική Λύση 3,5% και το ΜέΡΑ25 φαίνεται να μένει εκτός βουλής με ποσοστό στο 2%.

Πίνακας Εφημερίδα των ΣυντακτώνΑνησυχία για την ακρίβεια

Η συντριπτική πλειοψηφία, το 76% δηλαδή των ερωτηθέντων, χαρακτηρίζει τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας ως σίγουρα και μάλλον ανεπαρκή ενώ το 96% εκφράζει πολύ μεγάλη ανησυχία για τις ανατιμήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα, το 91% για τις ανατιμήσεις στα τρόφιμα και το 88% για τις ανατιμήσεις σε φυσικό αέριο και πετρέλαιο θέρμανσης.

Πίνακας Εφημερίδα των Συντακτών

Όσον αφορά στα συναισθήματα που διακατέχουν τους πολίτες «κερδίζουν» η απογοήτευση σε ποσοστό 43%, ο θυμός σε ποσοστό 34%, η απελπισία σε ποσοστό 27% και ο φόβος σε ποσοστό 20%.

Διαβάστε επίσης:

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο γρίφος που πυροδοτεί και πάλι τα σενάρια για πρόωρες εκλογές

Σκουρλέτης: Φοβηθήκαμε την αυτοκριτική σε βάθος κι αυτό μας κόστισε

ΣΥΡΙΖΑ: Αίτημα για κλήση του προέδρου της ΡΑΕ στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δημοσκόπηση Prorata, Κλείνει, ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ,dimoskopisi Prorata, kleinei, nd – syriza