Δημοσκόπηση Opinion Poll για την Περιφέρεια Αττικής: Καθαρό φαβορί ο Πατούλης, καταποντίζεται η Δούρου

Πολιτική

Ως καθαρό φαβορί για την Περιφέρεια Αττικής, στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου του 2019 εμφανίζεται ο νυν δήμαρχος Αμαρουσίου και «εκλεκτός» της ΝΔ Γιώργος Πατούλης, ενώ σε «χαμηλές πτήσεις» περιορίζεται η νυν Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου.

Η

εικόνα αυτή προκύπτει από δημοσκόπηση της εταιρείας Opinion Poll που διεξήχθη για λογαριασμό του «Ελεύθερου Τύπου» και αφορούσε αποκλειστικά την Περιφέρεια Αττικής.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου ο κ. Πατούλης συγκεντρώνει ποσοστό 27,4%, έναντι 16,7% της κ. Δούρου, 10,6% του Γιάννη Σγουρού (ΚΙΝΑΛ) και 9,5% του Θανάση Παφίλη (ΚΚΕ), ενώ ο υποψήφιος της Χ.Α. Ηλίας Παναγιώταρος συγκεντρώνει ποσοστό 4,6% και η αδιευκρίνιστη ψήφος φθάνει το 23,1%.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή, ο κ. Πατούλης συγκεντρώνει ποσοστό 31,3%, έναντι 19,1% της κ. Δούρου, 12,1% του κ. Σγουρού, 10,9% του κ. Παφίλη και 5,3% του Η. Παναγιώταρου.

Όσον αφορά στον β' γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο κ. Πατούλης εμφανίζεται να κυριαρχεί άνετα της κ. Δούρου (49,5% έναντι 25,2%), αλλά και του κ. Σγουρού (42% έναντι 27,1%), ενώ και στην παράσταση νίκης, ο κ. Πατούλης μοιάζει σαφώς ισχυρότερος των Δούρου και Σγουρού (39,1% έναντι 10,7% και 6,8% αντίστοιχα).

Όσον αφορά στην παρούσα ηγεσία της Περιφέρειας Αττικής, η κ. Δούρου εμφανίζεται να μην έχει πείσει τους πολίτες, καθώς το 51,5% των ερωτηθέντων δηλώνει «καθόλου ικανοποιημένο» από το έργο της, «λίγο ικανοποιημένο» το 23,4%, «αρκετά ικανοποιημένο» το 14,7% και «πολύ ικανοποιημένο» μόλις το 6,7%.

Επίσης, το 66,2% των ερωτηθέντων έχει αρνητική/μάλλον αρνητική γνώμη για την Περιφερειάρχη Αττικής, ενώ θετική/μάλλον θετική γνώμη για τον κ. Πατούλη έχει το 48,7%

Περιφέρεια ΑττικήςΔούρουΠατούληςδημοσκόπησηopinion pollHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα