Δημόσιοι αποκεφαλισμοί και μαστιγώματα στη Σαουδική Αραβία (σκληρό Video & Photos)

ΚΟΣΜΟΣ

Μια γυναίκα αποκεφαλίζεται στη μέση του δρόμου. Μια άλλη μαστιγώνεται. Ένας άνδρας χάνει το χέρι του επειδή κατηγορείται ότι έκλεψε. Εικόνες που συνθέτουν ένα άγριο σκηνικό.

Επί 6 ολόκληρους μήνες οι συντελεστές του ντοκιμαντέρ «Saudi Arabia Uncovered», κατέγραφαν με κρυφές κάμερες σκηνές καθημερινότητας που κόβουν την ανάσα. Δημόσιες εκτελέσεις, δημόσιοι εξευτελισμοί, αποκεφαλισμοί, μαστιγώματα. Εικόνες που καταπατούν κάθε ανθρώπινο δικαίωμα και μάλιστα δίχως καν ο φερόμενος ως δράστης να περνά από κανονική δίκη. Αρκεί η κατηγορία. Στη Σαουδική Αραβία

δεν είναι κάποιος αθώος μέχρι να αποδειχτεί ότι είναι ένοχος. Το αντίθετό. Όποιος κατηγορηθεί είναι ένοχος και πρέπει να αποδείξει ότι είναι αθώος.

Το ντοκιμαντέρ θα μεταδοθεί πιθανότατα σήμερα από τη βρετανική τηλεόραση και είναι μια συμπαραγωγή ου βρετανικού ITV σε συνεργασία με την αμερικανική Public Broadcasting Service. Οι εικόνες είναι σκληρές. Σε πρώτο πλάνο 5 ακέφαλα κορμιά κρέμονται από 2 γερανούς. Ανήκαν σε 5 άνδρες που κατηγορήθηκαν σαν μέλη συμμορίας. Μια άλλη γυναίκα κατηγορήθηκε ότι δολοφόνησε τη θετή της κόρη. Στη μέση του δρόμου την αποκεφάλισαν με συνοπτικές διαδικασίες. Την ίδια στιγμή ακούγεται η γυναίκα να ουρλιάζει ότι δεν το έκανε εκείνη.

Σε άλλο πλάνο φαίνεται μια γυναίκα σε ένα σούπερ μάρκετ να ραβδίζεται από έναν άνδρα έτσι δίχως λόγο και στη συνέχεια ο άνδρας να περνάει από πάνω της σαν να μην υπάρχει.

Σαουδική Αραβίααποκεφαλισμοίθέση γυναίκαςγυναίκαμαστιγώματαακρωτηριασμοίHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα