Δημοψήφισμα για τη συμμετοχή της χώρας στη Europol προκήρυξε η κυβέρνηση της Δανίας

ΚΟΣΜΟΣ

Σε δημοψήφισμα για τη συμμετοχή της στη Europol και τη συνεργασία της σε θέματα δικαιοσύνης και εσωτερικών υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα προχωρήσει η Δανία την 3η Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

Προκειμένου να παραμείνει μέλος της Ευρωπαϊκής Αστυνομικής Υπηρεσίας η Δανία θα πρέπει να αναθεωρήσει ορισμένες από τις εξαιρέσεις

της που είχε διαπραγματευτεί από τις ευρωπαϊκές συνθήκες μετά το "όχι" των Δανών ψηφοφόρων στη Συνθήκη του Μάαστριχτ το 1992.

Αρχικά, το δημοψήφισμα που αφορά τεχνικά θέματα στην απονομή του δικαίου, επρόκειτο να διεξαχθεί το 2016. Όμως η κυβέρνηση το επισπεύδει γιατί, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, δεν επιθυμεί να συμπέσει με εκείνο που θα γίνει στη Βρετανία το 2016 ή το 2017 για τη συμμετοχή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

"Το βασικό σημείο είναι να συνεχιστεί η συμμετοχή της Δανίας στη συνεργασία των χωρών στη Europol" δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός Λαρς Λούκε Ράσμουσεν.

Οι Δανοί απέρριψαν τη συνθήκη του Μάαστριχτ το 1992 όμως την επόμενη χρονιά ψήφισαν "ναι" στην εφαρμογή της, αφού προηγουμένως πέτυχαν να εξαιρεθούν από ορισμένα θέματα, όπως αυτά του ευρώ, της κοινής άμυνας και της δικαστικής συνεργασίας.

ΔανίαΔημοψήφισμαEuropolΕΕHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα