Δημήτρης Κουφοντίνας: Παρουσίασε οξεία νεφρική ανεπάρκεια

ΕΛΛAΔΑ

 

Ανακοίνωση για την πορεία της υγείας του Δημήτρη Κουφοντίνα ο οποίος διανύει την 57η ημέρα απεργίας πείνας εξέδωσε το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Δημήτρης Κουφοντίνας παρουσίασε οξεία νεφρική ανεπάρκεια.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του νοσοκομείου:

«Ενημερώνουμε ότι ο ασθενής του νοσοκομείου μας, Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος νοσηλεύεται στην ΜΕΘ, σήμερα 05/03/2021 εμφάνισε οξεία

νεφρική ανεπάρκεια, συνεπεία της παρατεταμένης άρνησης λήψης τροφής και υγρών, και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες αντιμετώπισής της».

Ιωάννα Κούρτοβικ: Η πολιτεία θέλει να πεθάνει ο Κουφοντίνας

Την ίδια ώρα, το πρωί της Παρασκευής, η συνήγορος του Δημήτρη Κουφοντίνα, Ιωάννα Κούρτοβικ, έκανε λόγο για προσκόμματα και εμπόδια από την Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών (ΚΕΜ) στην μεταφορά του στις φυλακές Κορυδαλλού.

Όπως τόνισε η πολιτεία ωθεί τον πελάτη της να πεθάνει.

«Η ΚΕΜ είναι η κ. Σοφία Νικολάου. Είναι πρόεδρος και έχει διορίσει κάποια από τα μέλη της. Στις 21 Δεκεμβρίου η ΚΕΜ έβγαλε μια fake απόφαση μεταγωγής του Δημήτρη Κουφοντίνα στον Κορυδαλλό κατ’ εφαρμογή του νόμου. Η ΚΕΜ αυθημερόν, μάλλον η κ. Νικολάου, έβγαλε 2η απόφαση, ακυρώνοντας την πρώτη απόφαση, διατάσσοντας τη μεταγωγή του στο Δομοκό. Αυτό δεν είναι πολύ σύννομο. Η ΚΕΜ επικύρωσε την απόφαση στις 4 Γενάρη» σημείωσε η Ιωάννα Κούρτοβικ.

Παράλληλα, υποστήριξε, ότι οι αιτήσεις που η υπέβαλε η ίδια με τον Θ. Σοφό στο δικαστήριο «εισάγονται με διαφορετικό περιεχόμενο από αυτό που εμείς επισημάναμε. Εμείς προτείναμε διάταξη αναβολής ποινής, η εισαγγελέας την εισήγαγε ως αίτημα διακοπής ποινής».

«Η αίτησή μας απορρίφθηκε με σκεπτικό κυβερνητικής ρητορικής», πρόσθεσε σχολιάζοντας την χθεσινή δικαστική απόφαση.

Επτά αεροπαγίτες στηρίζουν την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

Επτά αρεοπαγίτες δηλώνουν τη στήριξή τους στις θεσμικές παρεμβάσεις της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για την υπόθεση Κουφοντίνα, καθώς αυτή «εξασφάλιζε διαχρονικά σε κάθε μέλος της το δικαίωμα να συμμετέχει και να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του σε κάθε ζήτημα που αφορά τη δικαιοσύνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως τούτο προτάσσεται και στο ”ΠΡΟΊΜΙΟΝ” του καταστατικού της».

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η έκκληση της  Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων προς την Πολιτεία για το δίκαιο αίτημα του απεργού πείνας, Δημήτρη Κουφοντίνα, όπως και η  προηγούμενη παρέμβασή της ενάντια στην απαγόρευση συναθροίσεων.

Μέλη της μειοψηφίας της αντιπολίτευσης εντός της Ένωσης εξαπέλυσαν βολές κατά του Προεδρείου της και κάποιοι δικαστικοί συνέταξαν επιστολή που ζητούσαν να σταματήσουν αυτές οι παρεμβάσεις.

Για τον λόγο αυτό, επτά αεροπαγίτες - μέλη της Ένωσης τοποθετήθηκαν στηρίζοντας την την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για το ζήτημα του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα.

Αναλυτικά, η δήλωση:

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, της οποίας είμαστε μέλη, εξασφάλιζε διαχρονικά σε κάθε μέλος της το δικαίωμα να συμμετέχει και να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του σε κάθε ζήτημα που αφορά τη δικαιοσύνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως τούτο προτάσσεται και στο ”ΠΡΟΊΜΙΟΝ” του καταστατικού της ως βασική και θεμελιώδης αρχή της Ενώσεως.

Επομένως, κάθε ανακοίνωση που έχει έναν τέτοιο στόχο και μια τέτοια κατεύθυνση, ανταποκρίνεται στους καταστατικούς σκοπούς και τιμά το Δικαστικό Σώμα.

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΔΕ

Ειρήνη Καλού, Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου

Δήμητρα Κοκοτίνη, Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου

Διονυσία Μπιτζούνη, Αρεοπαγίτης

Γεώργιος Παπαηλιάδης, Αρεοπαγίτης

Σταματική Μιχαλέτου, Αρεοπαγίτης

Αννα Φωτοπούλου, Αρεοπαγίτης

Δημήτρης Κουφοντίναςνεφρική ανεπάρκεια  νοσοκομείοHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα