Δήμαρχος Μήλου προς Τσίπρα: Μην κάνετε εκλογές τον Σεπτέμβρη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιστολή προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα απέστειλε ο Δήμαρχος Μήλου Γεράσιμος Δαμουλάκης απευθύνοντας έκκληση να μην κάνει εκλογές το Σεπτέμβριο για να μην πληγεί ο τουρισμός.

Σύμφωνα με το miloslife.gr, όπως αναφέρει στην επιστολή του ο Δήμαρχος του νησιού, το οποίο επισκέφθηκε ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου ο πρωθυπουργός:

«Η σοβαρή ζημιά που υπέστη ο Τουρισμός μας λόγω της εύθραυστης πολιτικής

κατάστασης, οι μετρήσιμες απώλειες στις κρατήσεις κυρίως στον εσωτερικό τουρισμό, το κλίμα απαισιοδοξίας και ανασφάλειας, ομαλοποιήθηκαν σταδιακά με την επίπονη προσπάθεια όλων όσων ασχολούνται με τον κλάδο. Σε μια δυναμική τουριστική σεζόν, παρά τις δοκιμασίες που πέρασε, ο μήνας Σεπτέμβριος αναμένεται να είναι ένας πολύ θετικός μήνας. Κύριε Πρωθυπουργέ, ας συγκεντρώσουμε τις δυνάμεις μας στην αποκατάσταση της κλονισμένης εμπιστοσύνης και του αισθήματος ασφάλειας πολιτών και τουριστών.

Με την ιδιότητά του Προέδρου της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης της ΚΕΔΕ, έχω την πεποίθηση ότι οποιαδήποτε απόφαση για την διεξαγωγή εθνικών εκλογών εντός του Σεπτεμβρίου, θα επαναφέρει το κλίμα αστάθειας και αβεβαιότητας και θα βάλει εκ νέου την χώρα μας σε δοκιμασία. Αν η δυναμική του τουρισμού μας ανακοπεί για άλλη μια φορά το αποτέλεσμα θα είναι καταστροφικό. Μην το επιτρέψετε!»

Αναλυτικά η επιστολή του Γεράσιμου Δαμουλάκη στον πρωθυπουργό

«Ο Τουρισμός είναι ο ισχυρότερος πυλώνας της οικονομίας μας, το μόνο βιώσιμο εθνικό προϊόν, που μπορεί αποδεδειγμένα να αποτελέσει την αναπτυξιακή διέξοδο της Ελλάδας από την κρίση και ο μοναδικός τρόπος βιοπορισμού και ανάπτυξης για τα νησιά μας.

Οι τουριστικοί Δήμοι με τα πενιχρά μέσα που διαθέτουν για προώθηση και προβολή του τουριστικού τους προϊόντος, αλλά κυρίως με τουριστικό πλάνο και μεθοδευμένη εργασία, έχουν καταφέρει με την συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Β΄ Βαθμού και των επαγγελματικών φορέων που ασχολούνται με τον Τουρισμό, να διατηρούν την εικόνα της χώρας μας λαμπερή στο τουριστικό ορίζοντα.

Και αυτό φαίνεται από τα εκατομμύρια αφίξεων από όλον τον κόσμο, παρά το σοβαρό πλήγμα που έφερε η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος εν μέσω καλοκαιριού, τα capitalcontrols, οι ταξιδιωτικές οδηγίες και η προπαγάνδα κατά της χώρας μας.

Η σοβαρή ζημιά που υπέστη ο Τουρισμός μας λόγω της εύθραυστης πολιτικής κατάστασης, οι μετρήσιμες απώλειες στις κρατήσεις κυρίως στον εσωτερικό τουρισμό, το κλίμα απαισιοδοξίας και ανασφάλειας, ομαλοποιήθηκαν σταδιακά με την επίπονη προσπάθεια όλων όσων ασχολούνται με τον κλάδο. Η εκκίνηση του τουρισμού της χώρας μας την φετινή χρονιά ήταν πραγματικά πρωτοφανής, όπως πρωτοφανής ήταν και η προσπάθεια όλων για την ανάκαμψη του Τουρισμού εν μέσω κρίσης. Σε μια δυναμική τουριστική σεζόν, παρά τις δοκιμασίες που πέρασε, ο μήνας Σεπτέμβριος αναμένεται να είναι ένας πολύ θετικός μήνας.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Ας επιτρέψουμε στους επισκέπτες της χώρας μας ,να βιώσουν την μοναδική εμπειρία που τους προσφέρεται σε κλίμα ασφάλειας και σταθερότητας.

Ας δώσουμε την ώθηση που απαιτείται στον Τουρισμό προκειμένου να βοηθήσει την οικονομία της Χώρας μας που αιμορραγεί.

Ας συγκεντρώσουμε τις δυνάμεις μας στην αποκατάσταση της κλονισμένης εμπιστοσύνης και του αισθήματος ασφάλειας πολιτών και τουριστών.

Με την ιδιότητά του Προέδρου της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης της ΚΕΔΕ, έχω την πεποίθηση ότι οποιαδήποτε απόφαση για την διεξαγωγή εθνικών εκλογών εντός του Σεπτεμβρίου, θα επαναφέρει το κλίμα αστάθειας και αβεβαιότητας και θα βάλει εκ νέου την χώρα μας σε δοκιμασία.

Αν η δυναμική του τουρισμού μας ανακοπεί για άλλη μια φορά το αποτέλεσμα θα είναι καταστροφικό. Μην το επιτρέψετε!»

Δήμαρχος ΜήλουΑλέξης ΤσίπραςεκλογέςΓεράσιμος ΔαμουλάκηςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα