Διεθνής Τύπος: Είναι η πρώτη επίθεση από τότε που ανέβηκε ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία

MEDIAΚΟΣΜΟΣ

Με την τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία του ΣΕΒ (Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών), τα οποία βρίσκονται στο Σύνταγμα και κοντά στο κτίριο της Βουλής, ασχολήθηκαν τα ξένα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Το «Russian Today» επισημαίνει ότι «η αστυνομία εξετάζει πλάνα από τις κάμερες ασφαλείας γύρω από την περιοχή» και ότι «μέχρι στιγμής δεν έχει αναλάβει κάποιος την ευθύνη για την

επίθεση».

Ο βρετανικός «Guardian» αναφέρει ότι οι «επιθέσεις κατά των τραπεζών, των πολιτικών, των δημοσιογράφων και των επιχειρηματιών δεν είναι ασυνήθιστες στην Ελλάδα, η οποία έχει μια μακρά ιστορία πολιτικής βίας και έχει βυθιστεί στη χειρότερη οικονομική κρίση των τελευταίων δεκαετιών».

«Η έκρηξη της Τρίτης, την οποία η αστυνομία πιστεύει ότι πραγματοποίησαν εγχώριες ομάδες ανταρτών, είναι η πρώτη επίθεση από τότε που ο Αλέξης Τσίπρας ανέλαβε πρωθυπουργός τον Ιανουάριο» γράφει το πρακτορείο του Reuters και προσθέτει: «Οι αυτοσχέδιες βομβιστικές επιθέσεις και οι εμπρησμοί κλιμακώθηκαν στην Ελλάδα από το 2010, όταν εκδόθηκαν τα πρώτα αντιλαϊκά μέτρα λιτότητας, όπως η αύξηση των φόρων, οι περικοπές των μισθών και των συντάξεων σε αντάλλαγμα με τα πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ πακέτα διάσωσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ. Τον Ιούλιο, η Αθήνα συμφώνησε για περαιτέρω μέτρα λιτότητας στο πλαίσιο του τρίτου πακέτου διάσωσης».

Το BBC γράφει: «Είναι το πρώτο περιστατικό αυτού του είδους από τότε που ανέλαβε την εξουσία τον Ιανουάριο η ριζοσπαστική αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρας. Ο αριθμός των βομβιστικών επιθέσεων και τον εμπρησμών έχει αυξηθεί κατά την διάρκεια της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα».

επίθεσηΜΜΕΣύνταγμαΑθηνάΣΥΡΙΖΑHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα