Διεθνής Αμνηστία: 18.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει σε κρατικές φυλακές στην Συρία από τότε που ξεκίνησαν οι συγκρούσεις

ΚΟΣΜΟΣ

Περίπου 18.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει σε κυβερνητικές φυλακές στην Συρία από την αρχή του εμφυλίου πολέμου το 2011, σύμφωνα με την Διεθνή Αμνηστία.

Μια νέα αναφορά από την ΜΚΟ, βασισμένη σε συνεντεύξεις με 65 «επιζώντες βασανιστηρίων», υποστηρίζει πως πραγματοποιούνται συστηματικοί βιασμοί και ξυλοδαρμοί από τους φύλακες.

Πρώην κρατούμενοι περιέγραψαν τα λεγόμενα «πάρτυ καλωσορίσματος», που περιλάμβαναν ξυλοδαρμούς με την χρήση μεταλλικών

ράβδων και ηλεκτρικά καλώδια.

Η Συριακή κυβέρνηση έχει αρνηθεί επανειλημμένα τους ισχυρισμούς.

Σύμφωνα με την αναφορά, 17.723 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους ενώ βρισκόταν υπό κράτηση στην Συρία από τον Μάιο του 2011, όταν και ξεκίνησε ο ξεσηκωμός έναντι του προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ, μέχρι τον Δεκέμβριο του 2015 - το ποσοστό αυτό είναι ανάλογο με 10 ανθρώπους την μέρα και 300 τον μήνα.

Η αναφορά υποστηρίζει πως οι νέοι κρατούμενοι υποβάλλονται σε «ελέγχους ασφαλείας» κατά την διάρκεια των οποίων πολλές φορές οι φύλακες βίαζαν γυναίκες που κρατούνταν.

«Μας φερόντουσαν σαν ζώα. Ήθελαν οι άνθρωποι να έχουν την πιο απάνθρωπη μεταχείριση που θα μπορούσαν να πάρουν», δήλωσε ο Σάμερ, ένας δικηγόρος από την Χάμα της δυτικής Συρίας, που ήταν ανάμεσα στους συνεντευξιαζόμενους.

«Είδα το αίμα, ήταν σαν ποτάμι…Ποτέ δεν φαντάστηκα την ανθρωπότητα να φτάνει σε τόσο χαμηλό επίπεδο».

Ένας άλλος κρατούμενος, ο Ζιάντ (όχι το πραγματικό του όνομα), περιέγραψε πως επτά άνθρωποι πέθαναν σε μια μέρα, αφού ο αερισμός σταμάτησε να λειτουργεί σε ένα κέντρο κράτησης.

«Άρχισαν να μας κλωτσάνε για να δουν ποιος είναι ζωντανός και ποιος όχι», δήλωσε ο Ζιάντ.

Άλλοι κρατούμενοι ανέφεραν πως τους μαστίγωναν στα πέλματα των ποδιών. Η Αμνηστία δηλώνει πως στους κρατούμενους αρνείται συστηματικά η ιατρική φροντίδα και τους εμποδίζουν να πλυθούν.

«Για δεκαετίες, η συριακή κυβερνητικές δυνάμεις χρησιμοποιούν τα βασανίστρια ως ένα μέσο για να συνθλίψουν τους αντιπάλους τους», δήλωσε ο Φίλιπ Λούθερ, Διευθυντής της Αμνηστίας για την μέση Ανατολή και την Νότια Αφρική.

«Σήμερα, [τα βασανιστήρια] πραγματοποιούνται ως ένα μέρος μια συστηματικής και διαδεδομένης επίθεσης ενάντια σε οποιονδήποτε είναι ύποπτος ότι είναι αντίθετος με το καθεστώς ανάμεσα στους πολίτες και μιλάμε για εγκλήματα που είναι κατά της ανθρωπότητας».

Διεθνής Αμνηστία18.000 νεκροίΣυρίαφυλακέςπόλεμοςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα