Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Ρεθύμνου για ξυλοδαρμό 13χρονου: «Οι καθηγητές φτάνουν στις 08:00, δεν ενεπλάκησαν στο περιστατικό»

Το βίντεο με τον ξυλοδαρμό μαθητή της Α΄Γυμνασίου σε σχολείο του Ρεθύμνου κάνει τον γύρο του διαδικτύου και προκαλεί αποτροπιασμό. Τι αναφέρει ο Διεθυντής Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ρεθύμνου και τι τονίζει η οικογένεια και προπονητής ποδοσφαίρου του θύματος.

Ο 13χρονος ξυλοκοπήθηκε βάναυσα από έναν συμμαθητή του και δύο μεγαλύτερους μαθητές του ίδιου σχολείου, στο Γυμνάσιο του Ρεθύμνου. Το παιδί δέχτηκε χτυπήματα και στο κεφάλι.
«Το περιστατικό συνέβη σε σχολείο της επαρχίας Ρεθύμνου την περασμένη εβδομάδα. Έχουν γίνει όλες οι ενδεδειγμένες ενέργειες και έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα παιδαγωγικής

υποστήριξης για τους τέσσερις μαθητές, που ενεπλάκησαν στο συμβάν» ανέφερε στην ΕΡΤ ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ρεθύμνου, Μανούσος Μαραγκάκης.

«Το περιστατικό συνέβη σε σχολείο της επαρχίας Ρεθύμνου την περασμένη εβδομάδα. Έχουν γίνει όλες οι ενδεδειγμένες ενέργειες και έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα παιδαγωγικής υποστήριξης για τους τέσσερις μαθητές, που ενεπλάκησαν στο συμβάν. Ό,τι συνέβη, συνέβη στις 07.30 το πρωί και ενώ ο οδηγός του ΚΤΕΛ είχε αφήσει τα παιδιά από έναν οικισμό στο Γυμνάσιο και συνέχισε το δρομολόγιο για να αφήσει τα υπόλοιπα παιδιά στο Λύκειο…» είπε.

«Δεν ενεπλάκησαν στο περιστατικό εκπαιδευτικοί»

Και συνέχισε: «Δεν ενεπλάκησαν στο περιστατικό εκπαιδευτικοί. Οι εκπαιδευτικοί και ο διευθυντής πηγαίνουν στο σχολείο στις 08.00 αλλά ο αύλειος χώρος του σχολείου μένει ανοιχτός, καθώς δεν μπορούν οι μαθητές να περιμένουν στο δρόμο. Πρέπει να μπορούν να πάνε στο υπόστεγο αν βρέχει. Τα σχολεία της υπαίθρου είναι και χώροι άθλησης και παιδικές χαρές, δεν κλείνουν. Μας λυπεί το γεγονός που συνέβη, αλλά αν δεν είχαν προηγηθεί επί τρία χρόνια άπειρες ώρες παρεμβάσεων στο μέγιστο βαθμό, θα είχαμε πολύ χειρότερα αποτελέσματα».

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές, η οικογένεια του μαθητή ενημερώθηκε για το περιστατικό από τον προπονητή ποδοσφαίρου του 13χρονου.

Στο βίντεο που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ο 13χρονος δέχεται συνεχή χτυπήματα στο κεφάλι από ένα άλλο παιδί, ενώ τον χτυπάει και με τα χέρια και τα πόδια.

«Σκότωσέ τον»

Σύμφωνα με την θεία του 13χρονου, το άγριο περιστατικό σημειώθηκε «μέσα στο σχολείο, όχι σε ώρα που έχουν ξεκινήσει τα μαθήματα. Δεν υπάρχει επιτηρητής καθηγητής».

«Δεν είναι μόνο ο ξυλοδαρμός, είναι και το άγριο μίσος. Ένας ακούγεται να λέει “σκότωσέ τον”» πρόσθεσε, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει και δεύτερο βίντεο με δεύτερο ξυλοδαρμό.

«Το βίντεο διέρρευσε από τον προπονητή του θύματος στο ποδόσφαιρο. Αυτός ήταν που το γνωστοποίησε στη μητέρα» εξήγησε, τονίζοντας ότι παρόλο που μίλησε στον Γυμνασιάρχη, εκείνος θέλησε να κρατήσει αποστάσεις.

«Μην μπλέξουμε»

«Μίλησα με τον γυμνασιάρχη και από τα λεγόμενά του το μόνο που τους νοιάζει είναι να μην μπλέξουν. Του είπα “ευτυχώς υπάρχει το βίντεο” και μου είπε “ευτυχώς για εσάς και όχι για εμάς» είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης:

Στα δικαστήρια προσφεύγει η ΣΤΑΣΥ κατά των εργαζομένων του μετρό για… απεργία που δεν έχουν προκηρύξει

Πρωταθλητές Ευρώπης στις ώρες εργασίας οι Έλληνες

Ελαιόλαδο από…χρυσό: Στη χώρα μας το πιο ακριβό της Ευρώπης – Πόσο αυξήθηκε η τιμή μέσα σε δέκα μέρες

Keywords
Τυχαία Θέματα
Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Ρεθύμνου, 13χρονου, 08 00,diefthyntis defterovathmias rethymnou, 13chronou, 08 00