Διαβήτης: Τρία σημάδια που προειδοποιούν έως και 20 χρόνια πριν

ΥΓΕΙΑ

Γνωρίζετε πιθανώς ότι ο προδιαβήτης αποτελεί «προειδοποίηση» για τη μελλοντική εκδήλωση του διαβήτη τύπου 2, φαίνεται όμως ότι υπάρχουν σημάδια που «προειδοποιούν» και για τον προδιαβήτη.

Σύμφωνα με νέα ερευνητικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Μελέτης του Διαβήτη (EASD) στο Βερολίνο, πρώιμες ενδείξεις για τον διαβήτη ή τον προδιαβήτη είναι δυνατό να ανιχνευτούν μία έως δύο δεκαετίες πριν τη διάγνωση της πάθησης.

Βάσει της διαπίστωσης αυτής, οι

ερευνητές τονίζουν ότι οι παρεμβάσεις που θα αναχαιτίζουν τον διαβήτη θα πρέπει να εφαρμόζονται πολύ νωρίτερα απ’ ό,τι συμβαίνει τώρα.

Η μελέτη, η οποία εκπονήθηκε από ερευνητές στην Ιαπωνία από το 2005 έως το 2016, αφορούσε συνολικά 27.000 υγιείς ανθρώπους (κυρίως άνδρες) που δεν είχαν ιστορικό διαβήτη και ήταν ηλικίας 30 έως 50 ετών. Οι ερευνητές παρακολούθησαν την πορεία της υγείας των συμμετεχόντων έως ότου αυτοί διαγνώστηκαν με προδιαβήτη ή διαβήτη ή μέχρι και το τέλος του 2016 –αναλόγως τι συνέβη πρώτο.

Στον προδιαβήτη, τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα είναι μεν υψηλότερα από το φυσιολογικό –γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη ≥5,7% έως

Keywords
Τυχαία Θέματα