«Διαρκής εκβιασμός για νέες θυσίες»

ΠΟΛΙΤΙΚΗΈντυπη Έκδοση

Χειρότερο από τα προηγούμενα δύο χαρακτηρίζει το τρίτο μνημόνιο το ΚΚΕ και καλεί τον λαό να αντιδράσει συμμετέχοντας στην κινητοποίηση του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ) σήμερα στις 7.30 μ.μ. στην Ομόνοια.

Το τρίτο μνημόνιο περιέχει μέτρα τέτοιας βαναυσότητας και σκληρότητας, που καμία κυβέρνηση στο παρελθόν δεν τόλμησε να φέρει κάτω από τον φόβο της λαϊκής κατακραυγής. Αυτή είναι η μεγάλη συ­νεισφορά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στο σύστη­μα» λέει η ανακοίνωσή της Κ.Ε. του ΚΚΕ για τη νέα συμφωνία της κυβέρνησης, ενώ τονίζει ότι «με το παραμύθι της "αριστερής κυβέρνησης" και του "πρωθυπουργού που πάλεψε αλλά δεν τον άφησαν" (σ.σ.: η κυβέρνηση) προχωρά στην υλοποίηση των βάρβαρων μέτρων που αποτελούσαν πάγια αιτήματα του μεγάλου κεφαλαίου και κατευθύνσεις της Ε.Ε.».

Για το ΚΚΕ και το τρίτο μνημόνιο συνιστά μια μόνιμη και διαρκή απειλή για τον λαό, ο οποίος «θα εκβιάζεται συνεχώς να κάνει νέες θυσίες για την επίτευξη των στόχων, των πρωτογενών πλε­ονασμάτων, της δημοσιονομικής πειθαρχίας και πάνω απ' όλα της ίδιας της καπιταλιστικής ανά­καμψης. Άλλωστε, με το Συμβούλιο Δημοσιονομικής Πολιτικής που έχει ήδη ψηφιστεί ως προαπαιτούμενο, ανά πάσα στιγμή μπορούν να υπάρχουν και νέες περικοπές στο λαϊκό εισόδη­μα, στο βαθμό που δεν επιτυγχάνονται οι στόχοι της κυβέρνησης και των θεσμών».

Το ΚΚΕ καλεί έτσι όχι απλώς να καταδικαστεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛΛ. όπως οι προη­γούμενες, αλλά, πέρα από αυτό, να βγουν και τα απαραίτητα συμπεράσματα για το πλαίσιο της Ε.Ε. και της οικονομίας του κεφαλαίου, που δεν αφήνει κανένα περιθώριο σε καμία κυβέρνηση να ασκήσει φιλολαϊκή πολιτική.

Οι σχέσεις με τους "δραχμιστές"

Δεν περίμενε κανείς τη δήλωση του Δημήτρη Κουτσούμπα, ότι «δεν υπάρχει κανένα ενδεχό­μενο συμπόρευσης με ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ», η οποία φωτογράφιζε την Αριστερή Πλατ­φόρμα του ΣΥΡΙΖΑ, για να καταλάβει ότι από πλευράς ΚΚΕ δεν υπάρχει η παραμικρή διάθε­ση για προσεγγίσεις με όσους υποστηρίζουν το εθνικό νόμισμα.

Άλλωστε στον Περισσό χρεώνουν στην Αρι­στερή Πλατφόρμα «τεράστιες ευθύνες, αφού έσπειραν άφθονες αυταπάτες σε αριστερό, ριζο­σπαστικό κόσμο για μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ» αλ­λά και πως στήριξαν όλα τα βήματα προς το νέο μνημόνιο, όπως τη συμφωνία της 20ής Φλεβά­ρη, την «πρόταση Τσίπρα» των 47 σελίδων κ.ά.

Πέρα όμως από την κριτική για την προεκλο­γική και μετεκλογική στάση των στελεχών της Πλατφόρμας, το ΚΚΕ διαφωνεί και στην προο­πτική που αυτά προβάλλουν πλέον και το ξεκα­θαρίζει: «Κρύβουν ότι η έξοδος από το ευρώ και μόνο, χωρίς αποδέσμευση από την Ε.Ε., χωρίς ριζικές αλλαγές στην οικονομία και την εξουσία, θα οδηγήσει - από άλλο δρόμο - στο ίδιο αποτέλεσμα, δηλαδή στη λαϊκή χρεοκοπία, την ώρα που κάποια τμήματα του κεφαλαίου θα βγουν πολλαπλά ωφελημένα».

Το ΠΑΜΕ δεν κάνει διακοπές

Όπως γράφαμε στο προηγούμενο φύλλο του «Π», το ΠΑΜΕ δεν έχει σταματήσει τη δράση του λόγω καλοκαιριού. Αντίθετα, έχει μεταφέρει τις εξορμήσεις των μελών του από τους χώρους δουλειάς σε λιμάνια και παραλίες.

Οι συγκεκριμένες ενέργειες είχαν στόχο να προετοιμάσουν τον κόσμο για την υπογραφή του νέου μνημονίου και την κινητοποίηση που θα προσπαθήσει να «σηκώσει» το ΠΑΜΕ σε δεκάδες πόλεις της χώρας, αλλά κυρίως σήμερα στην Αθήνα, σε μια ημερομηνία που συνήθως το κέντρο της πρωτεύουσας είναι τόσο άδειο, ώστε μπορείς να παίξεις ποδόσφαιρο στην Πανεπιστημίου.

Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ μιλάει για ακόμα πιο σκληρούς αγώνες που θα έρθουν, δείχνοντας ουσιαστικά προς την ψήφιση των εφαρμοστικών νόμων, αλλά και το δεύτερο πακέτο μέτρων τον Οκτώβριο.

ΚΚΕΠΑΜΕμνημόνιοΣΥΡΙΖΑΚινητοποιήσειςIssue: 1877Issue date: 13-08-2015Has video:
Keywords
Τυχαία Θέματα