Διαπραγματεύσεις και εξεταστική στο Πολιτικό Συμβούλιο της ΝΔ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης του άτυπου Πολιτικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι υπό την προεδρία του Αντώνη Σαμαρά θα βρεθούν η δημοσιοποίηση της λίστας Βαρουφάκη και κατά συνέπεια οι διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, αλλά και η στάση που θα κρατήσει η αξιωματική αντιπολίτευση στη συζήτηση που θα γίνει τη Μεγάλη Δευτέρα για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα μνημόνια.

Στη ΝΔ υποστηρίζουν ότι επιβεβαιώνονται οι προβλέψεις της, ότι η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να

πάρει μέτρα και αυτό φάνηκε και από τον εκνευρισμό του Γιάννη Βαρουφάκη για τη διαρροή της λίστας με τις μεταρρυθμίσεις που έστειλε στις Βρυξέλλες.

Στενοί συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά υποστηρίζουν ότι από τις 24 κατηγορίες μεταρρυθμίσεων με μετρήσιμο δημοσιονομικό αποτέλεσμα που περιλαμβάνει το «mail Βαρουφάκη» οι 14 περιλαμβάνονταν και στο «mail Χαρδούβελη».
Από το περιβάλλον του Α. Σαμαρά εκφράζουν ανησυχία για την πορεία της διαπραγμάτευσης και σύμφωνα με πληροφορίες θα συνεχίσουν από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εγκαλούν την κυβέρνηση για συνέχιση του μνημονίου και υπογραφή νέου και από την άλλη να καλούν το Μαξίμου «να μη χάνει άλλο χρόνο».

Παράλληλα, το άλλο μέτωπο στο οποίο θα εστιάσουν τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου της ΝΔ, είναι η «παράλυση» του κράτους με αφορμή την «εισβολή» αντιεξουσιαστών στο προαύλιο της Βουλής και την κατάληψη της Νομικής.

Πολιτικό Συμβούλιο ΝΔΑ.ΣαμαράςδιαπραγμάτευσημνημόνιοΜαξίμου
Keywords
Τυχαία Θέματα