Διάγγελμα Τσίπρα από λεπτό σε λεπτό- Ενημερώθηκαν οι αρχηγοί των κομμάτων- Φήμες για δημοψήφισμα (Συνεχής ενημέρωση)

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

00:49 Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη ενημερώθηκε τηλεφωνικά και η Φώφη Γεννηματά και ο Σταύρος Θεοδωράκης για την εξαγγελία του πρωθυπουργού για δημοψήφισμα την ερχόμενη Κυριακή.

00:48 Αξίζει να σημειωθεί ότι το κόστος του δημοψηφίσματος εκτιμάται από Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους στο ποσό των 110.000.000 ευρώ

00:46 Οι φήμες

αυτήν την ώρα είναι πολλές. Σύμφωνα με κάποιες από αυτές, το δημοψήφισμα αν αυτό είναι η επιλογή της κυβέρνησης και έπειτα επικυρωθεί από την Βουλή, θα γίνει την επόμενη Κυριακή.

00:39 Σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο αναμένεται να συγκληθεί η Ολομέλεια της Βουλής ώστε να επικυρώσει την απόφαση για δημοψήφισμα! Οι πολιτικοί αρχηγοί φέρονται να έχουν ενημερωθεί για την απόφαση.

00:37 Ο δημοσιογράφος του Channel 4, Paul Mason επισημαίνει μέσω του λογαριασμού του στο twitter ότι σε περίπτωση δημοψηφίσματος, σημαντικό είναι βέβαια και το ερώτημα.

00:32 Το επικείμενο διάγγελμα, επιβεβαιώνει μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter, ο Πάνος Καμμένος.

00:27 Φήμες θέλουν τον πρωθυπουργό να ανακοινώνει άμεση σύγκληση της Βουλής για ενημέρωση και άμεσο στήσιμο καλπών, για δημοψήφισμα υπέρ ή κατά συμβιβασμού!

00:26 Εντός ολίγων λεπτών, ο πρωθυπουργός αναμένεται να απευθύνει διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό, μετά από 4 ώρες ενημέρωσης του κυβερνητικού και έπειτα του υπουργικού συμβουλίου.

Υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα συνεδριάζει αυτή την ώρα το υπουργικό -πλέον- συμβούλιο στο Μέγαρο Μαξίμου, με σκοπό να χαράξει τις τελευταίες κατευθυντήριες γραμμές, ενόψει του αυριανού Eurogroup που πιθανόν να είναι και το τελευταίο του ελληνικού δράματος.

Από νωρίς βρίσκονται στο Μαξίμου οι υπουργοί Εργασίας Π. Σκουρλέτης, Εσωτερικών Ν. Βούτσης, Επικρατείας Π. Νικολούδης, Παιδείας Α.Μπαλτάς, Οικονομίας Γ. Σταθάκης και Υγείας Π. Κουρουμπλής, ο οποίος μάλιστα δήλωσε προσερχόμενος ότι κατά την απόψή του «πάμε σε συμφωνία».

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα, το κυβερνητικό συμβούλιο που είχε ξεκινήσει από τις 20:30, μετατράπηκε σε... υπουργικό, καθώς πλέον συμμετέχουν σε αυτό, αναπληρωτές, υφυπουργοί και άλλα κυβερνητικά στελέχη.

Το απόγευμα της Παρασκευής η κυβέρνηση σε άτυπη ενημέρωσή της, γνωστοποίησε ότι απορρίπτει την τελευταία πρόταση των θεσμών, καθώς όπως υποστηρίζει, πρόκειται για μνημόνιο με σκληρά μέτρα.

Νωρίτερα, σειρά ευρωπαίων ηγετών και αξιωματούχων σημειώνουν με δηλώσεις τους την ανάγκη επίτευξης συμφωνίας στο αυριανό Eurogroup, το οποίο τελικά θα συνεδριάσει στις 15:00. Οι περισσότεροι εξ’ αυτών δηλώνουν συγκρατημένα αισιόδοξοι.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, οι θεσμοί φέρονται να κάνουν ένα βήμα πίσω σε κάποιες από τις απαιτήσεις τους καθώς αποδέχονται να μην αυξηθεί ο ΦΠΑ σε ξενοδοχεία από 13% σε 23%, ωστόσο για τα εστιατόρια παραμένουν ανυποχώρητοι και ζητούν 23%.

κυβερνητικό συμβούλιοσυνεδρίασηΕλλάδαδανειστέςδιαπραγμάτευσηHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα