Διάγγελμα Μπάιντεν για την ουκρανική κρίση – LIVE

Για την ουκρανική κρίση και την απόφαση του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν να αναγνωρίσει τις περιοχές των αυτονομιστών της Ουκρανίας ως ανεξάρτητες, τοποθετείται ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Πρόκειται για την πρώτη δημόσια τοποθέτηση του προέδρου των ΗΠΑ μετά το διάγγελμα Πούτιν που δημιούργησε τετελεσμένα στην ανατολική Ουκρανία.

Την Τρίτη (22/2) ο Λευκός Οίκος χαρακτήρισε «εισβολή» την ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων της Ρωσίας στην ανατολική Ουκρανία, κάτι που απέφευγε να κάνει μέχρι και σήμερα.

Νωρίτερα, η

εκπρόσωπος του Τζο Μπάιντεν, Τζεν Ψάκι, χαιρέτισε την αναστολή από τη Γερμανία της αδειοδότησης του αγωγού αερίου Nord Stream 2 μετά την αναγνώριση από τη Μόσχα της ανεξαρτησίας φιλορωσικών περιφερειών της Ουκρανίας και διαβεβαίωσε πως ο Λευκός Οίκος θα ανακοινώσει σήμερα «τα δικά του μέτρα».

Ο Αμερικανός πρόεδρος αναμένεται ότι θα παρουσιάσει τις νέες κυρώσεις σε απάντηση στην εντολή του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν να αναπτυχθούν ρωσικές δυνάμεις στις δύο αυτονομιστικές περιοχές της Ουκρανίας, το Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ.

Διαβάστε επίσης:

Κρίση στην Ουκρανία: Η Τουρκία αντιτίθεται στις κυρώσεις της ΕΕ προς τη Ρωσία, σύμφωνα με το Reuters

Στόλτενμπεργκ: Η Ρωσία σχεδιάζει επίθεση πλήρους κλίμακας κατά της Ουκρανίας

Πούτιν: «Πράσινο φως» για τη χρήση στρατού στο εξωτερικό – «Νεκρές» οι συμφωνίες του Μινσκ (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα