Δεσποτόπουλος: «Η Τουρκία ίσως προκαλέσει “θερμό” επεισόδιο για να τεστάρει τη Γαλλία» (Video)

Στην εκτίμηση πως η Τουρκία ενδέχεται να προκαλέσει μικρής κλίμακας επεισόδιο στη Μεσόγειο για να ελέγξει τις αντιδράσεις της Γαλλίας προχώρησε ο αναλυτής διεθνών σχέσεων Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος.

Σχολιάζοντας στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο», τη ριψοκίνδυνη αερομαχία ανάμεσα σε τουρκικά και ελληνικά μαχητικά, της περασμένης Πέμπτης, ο κ. Δεσποτόπουλος τόνισε πως η Άγκυρα «δεν θέλει ατύχημα λόγω επεισοδίου, θέλει ατύχημα λόγω πολιτικής».

«Υπάρχει σοβαρό

ενδεχόμενο η Τουρκία να δημιουργήσει μικρής κλίμακας επεισόδιο στη Μεσόγειο για να μετρήσει την αντίδραση της Γαλλίας. Να δει πως θα αντιδράσει η Γαλλία. Γιατί αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα έγγραφο, πολιτική διακήρυξη από τις δύο χώρες. Θα θέλει να τεστάρει, εκτός επικράτειας, πώς θα αντιδράσει η Γαλλία», συνέχισε.

Όσον αφορά στις διερευνητικές, ο διεθνολόγος είπε πως η Τουρκία τις θυμήθηκε ξαφνικά για να «μας απειλήσει ότι θα επαναφέρει το δόγμα της “Γαλάζιας Πατρίδας” και να μας πει ότι αν συνεχίσουμε τα ενεργειακά μας σχέδια θα τα πούμε τον Νοέμβριο στο πεδίο».

Τέλος, χαρακτήρισε «θανατηφόρο συνδυασμό» την αγορά αεροπλάνων Ραφάν και γαλλικών φρεγατών Belhara, εξηγώντας πως αυτός είναι που προκαλεί την έντονη ενόχληση της Άγκυρας.

Διαβάστε επίσης:

Foreign Policy για Ερντογάν: Είναι πολύ άρρωστος – Οι πιθανοί διάδοχοί του

ΕΠΑΛ: Στο στόχαστρο των αρχών 7 ακροδεξιές οργανώσεις για τα επεισόδια – Ο ρόλος εκπαιδευτικού ομοϊδεάτη τους (Video)

Πανεπιστήμια: Ανοίγουν σταδιακά από Δευτέρα – Πώς θα γίνονται τα δια ζώσης μαθήματα

Keywords
Τυχαία Θέματα