Δεν είναι ούτε άνδρας, ούτε γυναίκα… είναι «ουδέτερος»!

ΚΟΣΜΟΣ

Ως «ουδέτερο φύλο» αποφάσισε για πρώτη φορά ανώτατο δικαστήριο της Γαλλίας να χαρακτηρίζεται στα επίσημα χαρτιά του ένας ερμαφρόδιτος 64χρονος, παρόλο που η νομοθεσία της χώρας δεν αναγνωρίζει την ύπαρξη ενός τρίτου φύλου πέραν αυτών του άνδρα και της γυναίκας.

Ο 64χρονος είχε καταχωρηθεί στα χαρτιά του κράτους ως άνδρας και έφερε ανδρικό όνομα, ωστόσο ήταν και άνδρας και γυναίκα ταυτόχρονα, καθώς γεννήθηκε με έναν υποτυπώδη κόλπο και ένα μικρό πέος χωρίς όρχεις.

«Ως έφηβος κατάλαβα ότι δεν ήμουν

αγόρι. Δεν είχα μούσι και οι μύες μου δεν παρουσίαζαν κάποια ενίσχυση. Την ίδια στιγμή μου ήταν αδύνατο να πιστέψω ότι θα γίνω μια γυναίκα. Ένα κοίταγμα στον καθρέφτη ήταν αρκετό για να το καταλάβω» δήλωσε ο 64χρονος σε μια γαλλική εφημερίδα.

Οι ερμαφρόδιτοι άνθρωποι γεννιούνται χωρίς να είναι διακριτό αν είναι άνδρες ή γυναίκες. Μερικά βρέφη υποβάλλονται σε χειρουργικές επεμβάσεις για να βρίσκονται πιο κοντά σε χαρακτηριστικά που θεωρούνται κοινωνικά αποδεκτά.

«Οι ενέργειες αυτές δεν έχουν καμία θεραπευτική αξία. Δεν γίνονται για τα συμφέροντα του παιδιού, αλλά εξυπηρετούν τα συμφέροντα των γονέων και της κοινωνίας η οποία δίνει δύο κουτάκια για επιλογή, ένα αρσενικό και ένα θηλυκό» ανέφερε η συνήγορος του 64χρονου, Μίλα Πέτκοβα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το «ουδέτερο φύλο» αναγνωρίζεται μέχρι στιγμής στην Ινδία, στην Ταϊλάνδη, στην Αυστραλία, στην Ιαπωνία, στη Νέα Ζηλανδία, στο Πακιστάν και στη Γερμανία.

άνδραςγυναίκαουδέτεροςφύλοΓαλλίαερμαφρόδιτοςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα