Δευτερολογία Μητσοτάκη: Δεν είμαστε ούτε με τα τρακτέρ ούτε με το ΔΝΤ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

"Με τους δανειστές είσαστε εσείς που υπογράψατε τρίτο μνημόνιο", ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στην δευτερολογία του, απαντώντας στις αιτιάσεις του πρωθυπουργού για την συμφωνία της ΝΔ με τις θέσεις του ΔΝΤ.

Ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε έγγραφο με υπογραφή του Ευκλείδη Τσακαλώτου στο οποίο ανέφερε ότι "ζητούμε ένα νέο δάνειο με το ΔΝΤ και προσβλέπουμε σε συνεχόμενη συνεργασία".

O κ. Μητσοτάκης είπε ότι

θα έλθει η ώρα να θέσει τα ερωτήματα για την διαπραγμάτευση το πρώτο εξάμηνο του 2015 και τον ρόλο του Γιάνη Βαρουφάκη.

"Δεν είμαι ούτε με τα τρακτέρ ούτε με το ΔΝΤ. Εσείς ήσασταν με τα τρακτέρ και τώρα είσαστε με το ΔΝΤ", είπε ο κ. Μητσοτάκης απαντώντας σε προηγούμενη αιχμή του πρωθυπουργού.

Απάντησε επί προσωπικού λέγοντας ότι εξελέγη πέντε φορές στην Β΄Αθηνών που έχει και πολλές λαϊκές συνοικίες και ότι επίσης κέρδισε την εκλογή από την βάση. Αντίθετα είπε προς τον κ. Τσίπρα εσείς πήρατε το δαχτυλίδι από τον κ. Αλαβάνο και εκλεγήκατε από ένα συνέδριο 800 ατόμων.

Επέμεινε στην ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές συντάξεις λέγοντας ότι είναι ένα δίκαιο και σωστό μέτρο.

Αναφέρθηκε στο θέμα των προσλήψεων λέγοντας προς τον κ. Κατρούγκαλο ότι ακόμη δεν έχει απαντήσει στο θέμα των ιδιωτικών συμφωνητικών όταν ήταν δικηγόρος.

"Σας ενοχλεί η συζήτηση για το ηθικό πλεονέκτημα" είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε για το θέμα των διορισμών ότι "δεν αρνήθηκα ότι και εμείς κάναμε διορισμούς, αλλά εγώ είχα διαφωνήσει και είχα ασκήσει και κριτική".

Κλείνοντας ανέφερε προς τον πρωθυπουργό ότι προκάλεσε μία συζήτηση χωρίς να παρουσιάσει στοιχεία. Παρότι πρόσθεσε ότι ο κ. Κατρούγκαλος στέλνει στην Τρόικα ποσοτικοποιημένα στοιχεία. "Οι δικές μας προτάσεις απευθύνονται πάντα στην σιωπηρή πλειοψηφία".

Κυριάκος ΜητσοτάκηςΝέα ΔημοκρατίαΒουλήΑσφαλιστικόHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα