Δ. Μάρδας: «Τα τεχνικά κλιμάκια είναι εδώ πάνω από 15 χρόνια - Δεν είναι ενοχλητικά»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό BHMA FM ο Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας τονίζει ότι «τα τεχνικά κλιμάκια είναι εδώ πάνω από 15 χρόνια και δεν είναι ενοχλητικά, όπως αυτό που γινόταν με την τρόικα τα τελευταία χρόνια», ενώ σε ότι αφορά στη ρευστότητα επισημαίνει ότι «υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις, που δεν είναι η έξοδος από το ευρώ».

Όπως δήλωσε ο Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών για τις συναντήσεις

με τους θεσμούς, αυτές θα γίνουν στο εξωτερικό όπου ήδη βρίσκονται στελέχη της κυβέρνησης και διαπραγματεύονται, ενώ σύντομα θα μεταβούν στις Βρυξέλλες και στελέχη από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις με τα τεχνικά κλιμάκια, πρόσθεσε πως «εκείνο το οποίο συμφωνήθηκε είναι αυτό το σάρωμα που γινόταν την προηγούμενη φορά από τρία άτομα που πήγαιναν σε κάθε υπουργείο και κάπου οι υπουργοί αισθάνονταν ότι ήταν ίσως κάτι σαν υποτελείς κλπ., δεν το θέλουμε. Και αυτό συμφωνήθηκε ότι δεν θα γίνει. Εμείς, αυτό που κάνουμε είναι ότι έχουμε ετοιμάσει τις υπηρεσίες, έτσι ώστε στο βαθμό που συμφωνηθεί και έχουμε διάφορα τεχνικά κλιμάκια, τα οποία θα είναι τμηματαρχών ή διευθυντών των θεσμών, να συνεργαστούμε και να γίνει το ό,τι έχει αποφασιστεί να γίνει».

Κατέληξε δε λέγοντας πως τα στελέχη των υπουργείων θα μεταβούν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, προκειμένου να ενημερώνουν εκεί τα τεχνικά κλιμάκια ώστε «να μην υπάρχει η βόλτα των όποιων τεχνικών υπαλλήλων των θεσμών από υπουργείο σε υπουργείο. Επί της ουσίας, τα τεχνικά κλιμάκια στη χώρα έρχονται εδώ και 15 χρόνια. Δεν είναι το ενοχλητικό το τεχνικό κλιμάκιο που θα έρθει, καθώς έρχονται και μας δίνουν και μια τεχνογνωσία. Το ενοχλητικό ήταν αυτό που γινόταν προηγουμένως με την τρόικα» επεσήμανε.

Σε ότι αφορά στις δανειακές υποχρεώσεις και τη χρηματοδότηση ο Δημήτρης Μάρδας τόνισε ότι «μια πραγματικότητα την οποία αντιμετωπίζουμε, είναι να μπορούμε να πληρώσουμε στο χρόνο που πρέπει τις υποχρεώσεις μας. Μέχρι τώρα, το πράγμα αυτό γίνεται. Όπως ξέρετε, όμως, τρέχουν κάποιες διαπραγματεύσεις που έχουν σχέση με αυτό το ντοσιέ. Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει λόγος να συζητάμε για υποθετικά σενάρια, ενώ έχουμε μια πραγματική κατάσταση. Δεν είναι δυνατόν, αυτή τη στιγμή, να σας πω ότι υπάρχουν χρήματα μέχρι τότε.

Υπάρχουν πάλι εναλλακτικά σενάρια. Αλλά δεν αναφέρομαι σε έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Αυτό είναι μια εικονική πραγματικότητα. Υπάρχουν εναλλακτικά σενάρια».

Ο Δ.Μάρδας έστειλε και μήνυμα σε όσους έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό λέγοντας ότι «Σφίγγουν τα λουριά διεθνώς με τις διάφορες «Βασιλείες» (σ.σ.: συμφωνίες) που γίνονται. Σφίγγουν και διεθνώς σε βάρος του μαύρου χρήματος».

Μάρδαςτρόικατεχνικά κλιμάκιαθεσμοί
Keywords
Τυχαία Θέματα