Χρυσόγονος: "Άνοιγμα" 9 με 10 δισ. ετησίως στον προϋπολογισμό της ΕΕ λόγω Grexit

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

"Άνοιγμα" της τάξεως των 9 με 10 δισ. ευρώ ετησίως δημιουργείται στον προϋπολογισμό της ΕΕ λόγω του Grexit, όπως δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα ο Κώστας Χρυσόγονος.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διευκρίνισε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν καθαρός δότης για την ΕΕ, άρα ή θα μειωθούν ισόποσα οι δαπάνες παντός είδους της Ένωσης ή θα πρέπει να σταματήσουν κάποιες δράσεις ή οι υπόλοιπες χώρες, με κατανομή, να καλύψουν το ποσό αυτό.

Η Ελλάδα,

πρόσθεσε ο κ. Χρυσόγονος είναι ο τέταρτος κατά κεφαλήν καθαρός λήπτης της Ένωσης με 450 ευρώ κατ΄ άτομο ετησίως, δηλαδή το 3% του ΑΕΠ της χώρας προέρχεται απευθείας από τον προϋπολογισμό της Ένωσης.

Ο κ. Χρυσόγονος τόνισε ότι η ΕΕ έχει ανειλημμένες υποχρεώσεις έναντι της Βρετανίας, είτε σε καταβολή μισθών και κυρίως συντάξεων, σε Βρετανούς υπαλλήλους που εργάζονται στα όργανα της Ένωσης, σε σχέση με την ολοκλήρωση προγραμμάτων της ΕΕ που τρέχουν στη Βρετανία. Για τον λόγο αυτό η Ένωση θα εγείρει αξιώσεις έναντι του Ηνωμένου Βασιλείου της τάξεως των 50 δις ευρώ.

Τέλος επισήμανε ότι θα χρειαστούν περίπου 12.000 διαφορετικές νομικές δράσεις για να ολοκληρωθεί το Brexit και εκτίμησε ότι δεν θα είναι βελούδινο το διαζύγιο και ότι θα δημιουργηθούν αρκετές τριβές.

BrexitΧρυσόγονοςπροϋπολογισμός ΕΕHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα