Χρυσοχοΐδης: «Η θέση των παιδιών είναι στο σχολείο, όχι στον δρόμο» - Τι είπε για τον 14χρονο Βαγγέλη (Video)

Πολιτική

 

«Η θέση των παιδιών είναι στο σχολείο και όχι στον δρόμο. Κανείς δε θέλει να κυνηγάει 14χρονους. Οι ίδιοι αστυνομικοί είναι γονείς, έχουν παιδιά και το ξέρουν αυτό».

Αυτά δήλωσε σήμερα από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αν και τα γεγονότα τον διαψεύδουν καθώς οι δυνάμεις των ΜΑΤ φάνηκε να αντιμετωπίζουν με ιδιαίτερη σκληρότητα και να...κυνηγούν ακόμα και μικρούς μαθητές

που διαδήλωναν για καλύτερη παιδεία, και την περασμένη Πέμπτη στα Προπύλαι και το Σύνταγμα αλλά και πριν από δύο εβδομάδες στο υπουργείο Παιδείας, όπου τα ΜΑΤ έφτασαν στο προαύλιο του Mall.

Επιπλέον, όντως η θέση των μαθητών είναι στα σχολεία τους και όχι στα κρατητήρια, επί πολλά μερόνυχτα, να κοιμούνται στο δάπεδο, σύμφωνα τουλάχιστον με τις υπάρχουσες καταγγελίες. 

Σχολιάζοντας τη σύλληψη και κράτηση 8 μαθητών επί 4 μερόνυχτα στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ ο υπουργός απάντησε: 

«Η υπόθεση βρίσκεται στη δικαιοσύνη με απόφαση της οποίας ζητήθηκε και αποφασίστηκε η κράτηση των παιδιών» και πως «η ίδια η δικαιοσύνη και η προανάκριση πήρε αυτά τα μέτρα».

Αναφερόμενος ειδικά στην περίπτωση του 14χρονου Βαγγέλη, σχολίασε δε ότι «δεν απομονώθηκε κανένας νεαρός από την οικογένειά του και τη νομική του υπεράσπιση», προσθέτοντας πως «δεν απαγορεύτηκε ποτέ το αγόρι αυτό να δει τη μητέρα του ή το δικηγόρο του. Του επετράπησαν πολλές επισκέψεις, του επετράπησαν τα πάντα». 

ΓΑΔΑΜιχάλης ΧρυσοχοΐδηςμαθητέςΘεσσαλονίκηHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα