Χρυσά Vouchers: Όταν κορυφαίοι υπουργοί υποστήριζαν το «Σκοιλ Ελικικού» και το το φιάσκο της «τηλεκατάρτισης» (Video)

Πολιτική

 

Άρον άρον η κυβέρνηση και ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, μετά τον σάλο που προκλήθηκε στα Social Media, πήραν πίσω το πρόγραμμα τηλεκατάρτισης μέσω vouchers στα ΚΕΚ. Οι επιστήμονες τους οποίους αφορούσε το πρόγραμμα θα λάβουν κανονικά την ενίσχυση των 600 ευρώ για τον μήνα Απρίλιο χωρίς προϋποθέσεις, όπως ανέφερε ο  Βρούτσης, ενώ σημείωσε ότι με εντολή του πρωθυπουργού ξεκινά αξιολόγηση των Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης μέσω ενδελεχούς ελέγχου της ποιότητας

των προγραμμάτων κατάρτισης και ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού.

«Το περιεχόμενο, σε πολλά σημεία του, δεν ήταν αυτό που αντιστοιχεί σε ένα τέτοιο πρόγραμμα. Και, βεβαίως, δεν υπηρετεί απόλυτα τον σκοπό για τον οποίο αρχικά επελέγη από την κυβέρνηση. Για τον λόγο αυτό, αφού προηγήθηκε σχετική έρευνα με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, το πρόγραμμα οικονομικής στήριξης επιστημόνων με τηλεκατάρτιση καταργείται», δήλωσε, μεταξύ άλλων ο Υπουργός. 

Η αλήθεια είναι ότι ο τύπος δεν έπαιξε το θέμα με τα ΚΕΚ και το «Σκοιλ Ελικικού» καθώς μάλλον δεν ήθελε να εκθέσει το υπουργείο Εργασίας από τα «μαργαριτάρια» εκπαίδευσης συγκεκριμένων ΚΕΚ. Κατά την περίοδο που το θέμα έπαιζε από μερικά ΜΜΕ και κυρίως διότι το σήκωσαν ως θέμα ψηλά ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ αρκετοί ήταν οι Υπουργοί που μιλούσαν υπέρ της τηλεκατάρτισης και ξιφουλκούσαν κατά της Αντιπολίτευσης. Αρκετοί ήταν και οι δημοσιογράφοι που δεν έβρισκαν κάτι μεμπτό. 

«Δύο-τρία ορθογραφικά λαθάκια»

Ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης σε ραδιοφωνική συνέντευξή του φάνηκε να έχει εντοπίσει μόνο «δύο-τρία ορθογραφικά λαθάκια», ενώ ανέφερε πως «οι επιστήμονες όντως είναι ιδιαίτερα καταρτισμένοι», αλλά πως τα απαράδεκτα και αντεπιστημονικά προγράμματα που είδαμε την προηγούμενη εβδομάδα «δεν είναι μια απλή κατάρτιση». Και για να δικαιολογήσει γιατί οι επιστήμονες δεν εντάχθηκαν στο επίδομα των 800 ευρώ, είπε ότι όλοι πρέπει να καταλάβουν πως η κυβέρνηση «προσπαθεί να ελαφρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό» και πως αυτά ήταν τα χρήματα που μπόρεσε να βρει από το ΕΣΠΑ, ενώ τη θέση και στάση αυτή της κυβέρνησης επιβεβαίωνε και η παρέμβαση του Άδωνι Γεωργιάδη.

«Δεν ορίζει που θα πάνε τα λεφτά»

Ο υπουργός Ανάπτυξης και επενδύσεων είπε ότι το συγκεκριμένο φαινόμενο παρατηρήθηκε καθώς η κυβέρνηση «δεν ορίζει που θα πάνε τα λεφτά», αλλά ο εργαζόμενος με τις επιλογές του κέντρου εκπαίδευσης που θα επιλέξει. Προ τριημέρου και οι δύο υπουργοί εμφανίστηκαν να υποβαθμίζουν το ζήτημα πετώντας τη μπάλα στην εξέδρα και την ελεύθερη αγορά. Κανείς τους δεν έλαβε υπόψη το ότι τα λάθη εμφανίζονται στην πορεία της «κατάρτισης», όχι στην αρχή, ενώ επίσης, κανένας δεν απάντησε για το τι θα γίνει με τους επιστήμονες που εξαπατήθηκαν.

Η απάντησή μου για το θέμα με την τηλεκατάρτιση από την πρωινή εκπομπή του @skaigr και την εκπομπή του @dimoikonomu αν όλη η αντιπολίτευση του Σύριζα στηρίζεται σε αυτό το θέμα, τότε βρίσκονται κυριολεκτικά σε απόγνωση. Χριστός Ανέστη pic.twitter.com/Pwbr1IlTlA

Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) April 20, 2020

Συγκεκριμένα τις επικρίσεις της Αντιπολίτευσης ότι τα προγράμματα κατάρτισης των επιστημόνων είναι αδιαφανή ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε λέγοντας: «Η ιδέα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται να μας πει ότι τα πλαίσια το προγραμμάτων κατάρτισης των επιστημόνων είναι αδιαφανή είναι στα όρια της κωμωδίας» και πρόσθεσε ότι ο λόγος που αυτά τα προγράμματα είναι εξαιρετικά αδιαφανή είναι διότι δεν αποφασίζει ο υπουργός ή η κυβέρνηση ποιος θα πάρει τα λεφτά. Ο κάθε δικαιούχος επιλέγει σε ποιο ΚΕΚ θα πάει. Δεν επιλέγει ο υπουργός για να έχει υπάρξει κάποιου είδους συμφωνία». «Παρασύρανε τον κ. Τσίπρα και τον υποβιβάσανε από πρώην πρωθυπουργό σε τρολ διαδικτύου».

Γιάννης ΒρούτσηςΆδωνις ΓεωργιάδηςΚυβέρνησηΚΕΚΜέγαρο ΜαξίμουHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα