Χρονιά του Κόκορα: Τα πέντε πράγματα που την χαρακτηρίζουν

ΚΟΣΜΟΣ

Φέτος οι Κινέζοι γιορτάζουν τη χρονιά του Κόκορα και αυτά είναι τα βασικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμε για τον κινέζικο ζωδιακό κύκλο.

1. Σε αντίθεση με τη δύση, όπου το ζώδιο καθορίζεται περίπου ανά μήνα, το κινέζικο ωροσκόπιο δίνει τα χαρακτηριστικά του ζωδίου σε ολόκληρες τις χρονιές. Τα δώδεκα κινέζικα ζώδια είναι ο ποντικός, το βόδι, η τίγρη,

ο λαγός, ο δράκοντας, το φίδι, το άλογο, η κατσίκα, ο πίθηκος, ο κόκορας, ο σκύλος και το γουρούνι. Το 2016 ήταν η χρονιά του πίθηκου και φέτος είναι η χρονιά του κόκορα, όπως και πριν από 12 χρόνια.

2. Αν νομίζετε ότι τελειώσατε, κάνετε λάθος: τα ζώδια συνδυάζονται και με τα πέντε βασικά στοιχεία της φύσης, προκειμένου να «σφραγίσουν» την κάθε χρονιά. Τα στοιχεία αυτά είναι το χρυσάφι (γενικώς το μέταλλο), το ξύλο, το νερό, η φωτιά και η γη. Φέτος, λοιπόν, είναι η χρονιά του κόκορα της φωτιάς και όποιοι γεννηθούν φέτος θα ανήκουν σε αυτό το συγκεκριμένο ζώδιο, όπως και όσοι γεννήθηκαν το 1957.

3. Γνωστοί κόκορες είναι η Μπιγιονσέ, ο Μπομπ Μάρλεϊ, η Τζένιφερ Λόπεζ και η Τζένιφερ Άνιστον.

4. Οι κόκορες, σύμφωνα με το κινέζικο ωροσκόπιο, είναι παρατηρητικοί και εργατικοί, καθώς και ιδιαίτερα ενεργοί και ομιλητικοί και απολαμβάνουν να είναι το επίκεντρο της προσοχής.

5. Πάντως, σύμφωνα με τους Κινέζους αστρολόγους, το 2017 θα είναι άτυχο για τους κόκορες, καθώς θεωρείται ατυχία να πέφτεις στη χρονιά του ζωδίου σου. Έτσι, συμβουλεύουν τους κόκορες να είναι προσεκτικοί με τα χρήματά τους και την υγεία τους, αν και τονίζουν ότι στον ερωτικό τομέα οι ερωτευμένοι κόκορες καλό είναι να παντρευτούν φέτος.

κινέζικο ωροσκόπιοχρονιά του κόκοραχρονιά του κόκορα της φωτιάςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα