Χρηματιστήριο: Η τραπεζική αντίδραση απέτρεψε τα χειρότερα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

 

Μπορεί τόσο ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών, όσο και οι επιμέρους τραπεζικές μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, να ολοκλήρωσαν την συνεδρίαση με αρνητικό πρόσημο, όμως η σημαντική αντίδρασή τους από τα ενδοσυνεδριακά χαμηλά, αποσόβησε τα χειρότερα για τους βασικούς δείκτες του Χ.Α., που για την αυριανή συνεδρίαση θα περιμένουν το βραδινό κλείσιμο της Wall Street.

Στον επίλογο του ενδοσυνεδριακού σχολίου αναφερόταν πως “απόλυτη προσοχή χρειάζεται το υπόλοιπο της συνεδρίασης, καθώς κίνηση του

γενικού δείκτη χαμηλότερα των 850 μονάδων, θα αυξήσεις τις τάξεις των εν δυνάμει πωλητών”.

Πράγματι ο γενικός δείκτης “φρενάρισε” στις παρυφές των 850 μονάδων και μέσω τραπεζικής αντίδρασης, ολοκλήρωσε την συνεδρίαση και υψηλότερα των 860 μονάδων, κερδίζοντας χρόνο για την συνέχεια.

Πιο συγκεκριμένα, ο γενικός δείκτης κινήθηκε μόνιμα με αρνητικό πρόσημο, υποχωρώντας μέχρι τις 851,2 μονάδες (-1,94%) και ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 862,09 μονάδες, με ημερήσιες απώλειες 0,68%.

Ο τζίρος στα 61 εκατ., από τα οποία τα 2,4 εκατ. αφορούσαν “πακέτα”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα χαμηλά ημέρας, ο τραπεζικός δείκτης βρέθηκε να υποχωρεί μέχρι τις 787,33 μονάδες (-4,32%) και ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 814,04 μονάδες, με ημερήσιες απώλειες 1,08%.

Για την απόλυτη επικράτηση των πωλητών, συνηγορεί και η τελική εικόνα στο ταμπλό των τραπεζικών μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης, όμως όλες ανεξαιρέτως ολοκλήρωσαν την συνεδρίαση πολύ μακριά από τα χαμηλά ημέρας  (Alpha Bank -1%, Εθνική -1,86%, Eurobank -0,80%, Πειραιώς -0,53%).

Μεταφερόμενοι στο ταμπλό των μη τραπεζικών blue chips, με θετικό πρόσημο ολοκλήρωσαν την συνεδρίαση οι τίτλοι των ΔΕΗ (+5,29%), Aegean Airlines (+0,12%), Motor Oil (+0,76%), TITC (+1,06%), ΟΛΠ (+0,84%) και ΟΠΑΠ (+0,26%).

Από τις μετοχές που πιέστηκαν προς χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, οι μεγαλύτερες απώλειες για Cenergy Holdings (-2,60%), Ελλάκτωρα (-3,65%), ΕΧΑΕ (-2,11%), Μυτιληναίο (-2,30%) και Τέρνα Ενεργειακή (-2,96%).

Από τις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, που συνεχίζουν να χάνουν “θαυμαστές, ”κόντρα στο επιφυλακτικό κλίμα κινήθηκαν, μεταξύ άλλων και οι Τζιρακιάν (+22,81%), Ευρωπαϊκή Πίστη (+4,35%), Lavipharm (+2,11%), ΕΥΑΘ (+1,96%) και Εβροφάρμα (+1,01%).

Σύμφωνα με αναλυτές, η βραχυπρόθεσμη τάση θα συνεχίσει να εξαρτάται από τις διεθνείς αγορές, όπου η παραπομπή Τραμπ, η αναταραχή στην διατραπεζική των ΗΠΑ, οι εξελίξεις στο μέτωπο του “Brexit”, αλλά και η συνεχιζόμενη εμπορική κόντρα μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, θα διαμορφώνουν κλίμα και διαθέσεις στους ενεργούς επενδυτές.

χρηματιστήριοΧΑΑγορέςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα