Χρηματιστήριο: Επιστροφή στην εσωστρέφεια και τους χαμηλότερους τζίρους

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η κινητοποίηση από πλευράς αγοραστών, που έφερε η, μη προγραμματισμένη, αναβάθμιση του Ελληνικού αξιόχρεου από την Moody΄ς φαίνεται ότι κράτησε μόλις μία συνεδρίαση και σήμερα στο Χ.Α. επέστρεψε στην εσωστρέφεια και στους χαμηλότερους τζίρους.

Στα χαρακτηριστικά της συνεδρίασης της Παρασκευής, η επιφυλακτική εικόνα στο τραπεζικό ταμπλό, οι επιλεκτικές κινήσεις των αγοραστών, ανάλογα με τις ειδήσεις, στο υπόλοιπο ταμπλό των μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης και η συνεχιζόμενη μείωση ενδιαφέροντος

για τίτλους χαμηλότερων κεφαλαιοποιήσεων.

Δεν θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι είναι με την πλευρά των συγκρατημένα αισιόδοξων η τελική εικόνα στο ταμπλό των τραπεζικών μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης (Alpha Bank 0%, Eurobank -2,17%, Εθνική -1,56% και Πειραιώς -0,28%), ενώ δεν έτυχε θετικής υποδοχής από την αγορά και η είδηση σύμφωνα με την οποία "επιστρέφει στο ελληνικό δημόσιο η πλειοψηφία των μετοχών της ΕΥΔΑΠ (-1,25%) και της ΕΥΑΘ (0%) σύμφωνα με διυπουργική απόφαση. Οι μετοχές είχαν μεταβιβασθεί στο ΤΑΙΠΕΔ τον Οκτώβριο του 2011. Στο ΤΑΙΠΕΔ παραμένουν μετοχές που αντιστοιχούν στο 24% της ΕΥΑΘ και στο 11,33% της ΕΥΔΑΠ. Η απόφαση λαμβάνει χώρα μετά την απόφαση του ΣτΕ που επιβάλλει στο Δημόσιο την διατήρηση της πλειοψηφίας των μετοχών στις Εταιρείες Υδάτων.

Διαβάστε περισσότερα στο Economy365

χρηματιστήριομετοχέςΤΑΙΠΕΔHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα