Χρηματιστηριακό «ντόμινο»: Πτώση πάνω από 4% στο χρηματιστήριο της Μόσχας

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι ρωσικές χρηματαγορές κατέγραφαν μεγάλη πτώση σήμερα κατά την έναρξη της συνεδρίασης, με τον δείκτη RTS (συναλλαγές σε δολάρια) του χρηματιστηρίου της Μόσχας να κάνει βουτιά 4,06% και το ρούβλι να πέφτει στο χαμηλότερο επίπεδό του από τον Δεκέμβριο του 2014, ακολουθώντας την τάση των ασιατικών χρηματιστηρίων και τις τιμές του πετρελαίου.

Η ισοτιμία του δολαρίου ξεπέρασε τα 76 ρούβλια και του ευρώ τα 83 ρούβλια

για πρώτη φορά από τον Δεκέμβριο του 2014, τη στιγμή της έναρξης της νομισματικής κρίσης στη Ρωσία. Ο Micex, ο μοσχοβίτικος δείκτης που εκφράζεται σε ρούβλια και συνεπώς είναι λιγότερο ευαίσθητος στις διακυμάνσεις των συναλλαγματικών ισοτιμιών, κατέγραψε πτώση σχεδόν 2,5%.

Πτωτικά κινήθηκαν και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Πτωτικά κινήθηκαν κατά την έναρξη των συναλλαγών σήμερα τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Με πτώση κατά 0,12% στις 5.905,68 μονάδες άνοιξε ο δείκτης FTSE-100 στο χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης Dax υποχώρησε στο άνοιγμα κατά 0,36% στις 9.814,04 μονάδες, ενώ εικόνα σταθεροποίησης εμφάνιζε το Παρίσι, όπου ο δείκτης CAC 40 ξεκίνησε τη διαπραγμάτευση με οριακή πτώση κατά 0,01% στις 4.333,21 μονάδες.

Πτώση πάνω από 5% στο χρηματιστήριο της Σανγκάης

Με πτώση 5,33% έκλεισε σήμερα το χρηματιστήριο της Σανγκάης στο τέλος της συνεδρίασης, υποχωρώντας εκ νέου μετά τη μεγάλη πτώση που κατέγραψε ο δείκτης του την προηγούμενη εβδομάδα, σε μια αγορά η οποία εξακολουθεί να ανησυχεί έντονα για την υποτονικότητα της κινεζικής οικονομίας μετά τη δημοσίευση μη ενθαρρυντικών δεικτών κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Ο χρηματιστηριακός δείκτης υποχώρησε κατά 5,33%, με πτώση 169,71 μονάδων για να διαμορφωθεί στις 3.016,70 μονάδες.

ΣανγκάηΜόσχαΡωσίαΚίναχρηματιστήριοπτώσημετοχέςντόμινοHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα