Χέρι-χέρι Φώφη και Τσίπρας στη Σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών-Κραδασμοί στο ΠΑΣΟΚ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα εμφανιστεί ο Αλέξης Τσίπρας το μεσημέρι της Πέμπτης, ως παρατηρητής.

Ο πρωθυπουργός θα πάρει μέρος στην Σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών παρά το γεγονός πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ενταγμένος στο Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Άλλωστε με την πλειοψηφία των Σοσιαλιστών, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων έχει αναπτύξει ιδιαίτερα καλές σχέσεις.

Στην ίδια Σύνοδο θα βρίσκεται και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, με την οποία ο πρωθυπουργός θα έχει πολλά να πει, μετά την στήριξη της τελευταίας, στον Γιάννη Μουζάλα.

Κραδασμοί στο ΠΑΣΟΚ από τη στήριξη σε Μουζάλα

Η δήλωση στήριξης στον Γιάννη Μουζάλα από την Φώφη Γεννηματά, μαζί με την κρίση που προκάλεσε στο κυβερνητικό σχήμα η δήλωση του ίδιου του αναπληρωτή Μεταναστευτικής Πολιτικής, πυροδότησε φήμες σχετικά με «ανοιχτό παράθυρο κυβερνητικής συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ».

Είναι ενδεικτικό ότι τόσο ο Ανδρέας Λοβέρδος όσο και ο Βασίλης Κεγκέρογλου πήραν αποστάσεις από την δήλωση της κ. Γεννηματά και ζήτησαν την παραίτηση Μουζάλα, επικρίνοντας τόσο τις δηλώσεις του για το όνομα των Σκοπίων όσο και την πολιτική του στο μεταναστευτικό.

Το ενδεχόμενο της μελλοντικής συμπόρευσης του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ σε κυβερνητικό σχήμα διχάζει το ΠΑΣΟΚ. Υπάρχουν στελέχη που στέκονται αρνητικά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, με πρώτο τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος ρητά έχει απορρίψει πολλές φορές το σενάριο της συμπόρευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: iefimerida.gr

Φώφη ΓεννηματάΑλέξης ΤσίπραςΣύνοδος Ευρωπαίων ΣοσιαλιστώνHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα