Χειμάρρα: Εκπνέει η προθεσμία για την ορκωμοσία Μπελέρη

Εντός λίγων ωρών εκπνέει η τρίμηνη προθεσμία που προβλέπει ο εκλογικός νόμος στην Αλβανία για την ορκωμοσία του Φρέντι Μπελέρη.

Κι ενώ ο εκλεγμένος δήμαρχος της Χειμάρρας παραμένει στη φυλακή και η οι αλβανικές Αρχές δεν φαίνεται να επιθυμούν την ορκωμοσία του, καθίσταται αδύνατη η επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του. Σε αυτή την περίπτωση, η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή μπορεί να επαναπροκηρύξει εκλογές

στον συγκεκριμένο δήμο.

Για αύριο, Δευτέρα, διοργανώνεται μεγάλη συγκέντρωση – διαδήλωση στον κεντρικό πεζόδρομο Σπηλαίων στη Χειμάρρα μέσω της ομογενειακής οργάνωσης «Ομόνοια».

Οι συμμετέχοντες ζητούν την άμεση απελευθέρωση του εκλεγμένου δημάρχου της Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη. Αυτό που αναμένουν οι διοργανωτές είναι η μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας, ώστε να ενσκήψει πάνω στην προφυλάκιση και στο κατηγορητήριο του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας. «Η προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δημοκρατικών Αρχών είναι συλλογική άσκηση και όχι μονομερής προσπάθεια», επισημαίνουν κι έτσι ζητούν να ορκιστεί ο εκλεγμένος δήμαρχος και να τερματιστεί άμεσα η προφυλάκισή του.

Στη Χειμάρρα τη Δευτέρα ο Κώστας Μπακογιάννης

Στη Χειμάρρα θα βρεθεί αύριο, Δευτέρα, ο δήμαρχος Αθηναίων και πρόεδρος του Δικτύου Βαλκανικών Πόλεων B40, Κώστας Μπακογιάννης, προκειμένου να μιλήσει στη μεγάλη συγκέντρωση – διαδήλωση.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, με την παρουσία του στη συγκέντρωση, θα μεταφέρει το μήνυμα στήριξης στον εκλεγμένο δήμαρχο της Χειμάρρας και ευρύτερα στην ομογένεια ενώ θα τονίσει την ανάγκη υπεράσπισης του Κράτους Δικαίου και των ευρωπαϊκών Αρχών, σε μια περίοδο που η Αλβανία επιδιώκει να γίνει μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας.

Διαβάστε επίσης:

Αχτσιόγλου: «Αν έκαναν απλώς τη δουλειά τους, δεν θα είχε δολοφονηθεί ο Μιχάλης»

Κυβερνητικά στελέχη για δηλώσεις Μιλάνοβιτς: «Η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα είναι ανεξάρτητη και κάνει τη δουλειά της»

Το ΝΑΤΟϊκό Αιγαίο: Πώς και γιατί «πάγωσε» το ελληνικό δικαίωμα για 12 μίλια χωρικά ύδατα

Keywords
Τυχαία Θέματα