Χαρδαλιάς: Θα πάρουμε μέτρα όπου «ξεφύγει» ο κορωνοϊός – Αν χρειαστεί θα ξανακλείσει η Μύκονος (Video)

Για την κλιματική αλλαγή, την πανδημία, τις πυρκαγιές και τον παρατεταμένο τον καύσωνα των ημερών μίλησε, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, προειδοποίησε με τοπικά μέτρα τύπου Μυκόνου σε νησιά με νέες συρροές του ιού. «Εάν (…) δούμε ότι η κατάσταση ξεφεύγει, ότι έχουμε συνεχώς νέες συρροές, ότι δεν μπορούμε να στεγανοποιήσουμε τις υπάρχουσες, προφανώς θα χρειαστεί να πάρουμε μέτρα. Είναι κάτι που το απευχόμαστε, μέτρα σαν αυτά που πήραμε στη Μύκονο πριν από λίγες ημέρες», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Σίγουρα υπάρχουν επιχειρηματίες και πολίτες που κρατούν τα μέτρα, αλλά κάποιοι άλλοι τα παραβιάζουν, υπάρχει ασυδοσία», ανέφερε.

«Επειδή πολύ εύκολα κάποιοι κάνουν κριτική», πρόσθεσε, «όταν στην Μύκονο βλέπουμε τις συρροές να μειώνονται και πως βλέπουμε σταθεροποίηση της κατάστασης, αυτό σημαίνει πως τα μέτρα που πήραμε απέδωσαν. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν θα ξανακλείσει η Μύκονος».

«Δεν μπορεί σε κάθε μπαρ, σε κάθε κλάμπ να υπάρχει και από ένας αστυνομικός. Υπάρχουν επιχειρηματίες που προσπαθούν και πρέπει να τους αναγνωριστεί. Δυστυχώς όμως αυτό δεν ισχύει για τους λίγους», σημείωσε.

Ειδικά για την Ίο, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανέφερε ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει και είναι πρωτόγνωρη ειδικά στις νέες ηλικίες, ωστόσο πρώτο μέλημα της κυβέρνησης είναι να ενισχύσει τους ελέγχους και όχι να λάβει περιοριστικά μέτρα.

«Να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, ο ιός καλπάζει», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση επιχειρηματία της Ίου πως η κατάσταση είναι καλή και όλοι εμβολιασμένοι.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός – «Καμπανάκι» Βασιλακόπουλου: Καθώς ο ιός θα πολλαπλασιάζεται θα δημιουργούνται πιο μεταδοτικά στελέχη

Κορωνοϊός – Προειδοποίηση CDC για μετάλλαξη Δέλτα: «Ο πόλεμος άλλαξε»

Self test: Ποιοι δικαιούνται 4 τεστ τον Αύγουστο


Keywords
Τυχαία Θέματα