Χάος στη Σρι Λάνκα: Στις φλόγες η κατοικία του πρωθυπουργού μετά την εισβολή διαδηλωτών (Videos)

Πλήθος διαδηλωτών εισέβαλε στην κατοικία του πρωθυπουργού της Σρι Λάνκα το βράδυ του Σαββάτου στο Κολόμπο, βάζοντας φωτιά.

«Διαδηλωτές εισέβαλαν στην ιδιωτική κατοικία του πρωθυπουργού Λάνκα Ρανίλ Βικρεμεσίνγκε και την πυρπόλησαν», ανέφερε το γραφείο του πρωθυπουργού.

Sri Lanka PM's private residence has been set on fire

by protesters in Colombo. #SriLanka #SriLankaProtests #SriLankaEconomicCrisis #SriLankan pic.twitter.com/olwEPzfGSB

World conflicts Monitoring Center (@WorldBreakingN9) July 9, 2022

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός της Σρι Λάνκα, Ρανίλ Βικρεμεσίνγκε, στον απόηχο των συνεχιζόμενων αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, δήλωσε ότι προτίθεται να παραιτηθεί για να ανοίξει ο δρόμος για τον σχηματισμό πολυκομματικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το BBC, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες.

Σημειώνεται, πάντως, ότι ο Ρανίλ Βικρεμεσίνγκε και η οικογένειά του δεν μένουν στην πρωθυπουργική κατοικία. Ο Βικρεμεσίνγκε τη χρησιμοποιεί μόνο για τις υποθέσεις που αφορούν τα καθήκοντά του. 

Η ανακοίνωση ακολούθησε την κλιμάκωση των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που υποχρέωσαν τον πρόεδρο της χώρας Γκοταμπάγια Ρατζαπάξα να φυγαδευτεί σήμερα από την επίσημη κατοικία του στο Κολόμπο λίγα λεπτά προτού εισβάλουν σε αυτή χιλιάδες διαδηλωτές, σε μια από τις μεγαλύτερες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί τους τελευταίους μήνες στη χώρα.

BREAKING NEWS

Footage emerges said to be of President Rajapakse fleeing Sri Lanka aboard a Navy Vessel. pic.twitter.com/yvaYv5uGvB

— UNN (@UnityNewsNet) July 9, 2022

Η Σρι Λάνκα πλήττεται από τη χειρότερη οικονομική κρίση στην ιστορία της. Είναι αντιμέτωπη με τεράστια έλλειψη συναλλάγματος, που δεν της επιτρέπει να εισάγει επαρκείς ποσότητες τροφίμων, καυσίμων, φαρμάκων και άλλων απαραίτητων προϊόντων.

Το νησί των 22 εκατομμυρίων κατοίκων, κοντά στην Ινδία, ζει εδώ και μήνες στον ρυθμό των καθημερινών διακοπών της ηλεκτροδότησης, των ατελείωτων ουρών στα πρατήρια καυσίμων, του δελτίου στα τρόφιμα, του πληθωρισμού ρεκόρ ο οποίος έχει φτάσει το 70%.

Video footage of Sri Lankan protesters taking over President's office in Colombo

Buddi U Chandrasiri pic.twitter.com/FINwaaqUat

— NewsWire (@NewsWireLK) July 9, 2022

Ειρηνικές διαδηλώσεις εδώ και πολλές εβδομάδες έχουν κεντρικό αίτημα την παραίτηση του προέδρου Γκοταμπάγια Ρατζαπάξα, που πολλοί πολίτες, ακόμη και ως πρότινος οπαδοί του, κατηγορούν για κακοδιαχείριση.

Μετά το ξέσπασμα των κινητοποιήσεων όλα τα μέλη της οικογένειας Ρατζαπάξα που συμμετείχαν στην κυβέρνηση παραιτήθηκαν, με εξαίρεση τον πρόεδρο της χώρας.

Ο Γκοταμπάγια Ρατζαπάξα έχει αγνοήσει τις εκκλήσεις να παραιτηθεί και τον Μάιο, μετά την παραίτηση του πρωθυπουργού και αδελφού του Μαχίντα, διόρισε στην πρωθυπουργία τον αντίπαλό του Ρανίλ Βικρεμεσίνγκε.

Διαβάστε επίσης:

Μεξικό: Πέθανε o πρόεδρος του «βρώμικου πολέμου» Λουίς Ετσεβέρια

Βρετανία: «Άνθρωπος είμαι και εγώ» – Η «συγγνώμη» της υπουργού που έδειξε το μεσαίο δάχτυλο σε διαδηλωτές (Video)

Γερμανία: Εννέα γυναίκες ναρκώθηκαν με «χάπια βιασμού» σε εκδήλωση του SPD

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χάος, Σρι Λάνκα, Video,chaos, sri lanka, Video