Χαμηλόβαθμα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών στην Αθήνα-Σε ξενοδοχείο και όχι σε υπουργεία οι συναντήσεις

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Αθήνα από σήμερα τεχνικό κλιμάκιο… των θεσμών που θα συλλέξει μακροοικονομικά και δημοσιονομικά στοιχεία. Σε ξενοδοχείο και όχι σε υπουργεία οι συναντήσεις.

Την άφιξη των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα, επιβεβαίωσε την Τετάρτη, μιλώντας στον Real FM, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας. «Θα έρθουν

κάποιοι τμηματάρχες ή διευθυντές που θα δουν τους ομολόγους τους», τόνισε ο ίδιος.

Για τον συμβολισμό του πράγματος, η κυβέρνηση έχει επιλέξει πως δεν θα υποδεχθεί τους απεσταλμένους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σε κάποιο υπουργείο, αλλά σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, το όνομα του οποίου δεν ανακοινώνεται. Σύμφωνα πάντως με πηγές της κυβέρνησης, οι εκπρόσωποι των θεσμών, θα έχουν στη διάθεσή τους όλα τα μέσα, σαν να βρίσκονταν στο υπουργείο Οικονομικών.

Οι Έλληνες επικεφαλής των εν Ελλάδι διαπραγματεύσεων, θα μεταφέρουν μάλιστα στους εκπροσώπους των δανειστών, την αναπάντεχα καλή πορεία του ΕΝΦΙΑ, ο οποίος είχε αμφισβητηθεί στη συνάντηση του –τότε πρωθυπουργού- Αντώνη Σαμαρά, με την τρόικα στο Παρίσι.

Στο πρώτο Brussels Group, συμφωνήθηκε η διαδικασία που θα ακολουθηθεί να είναι η εξής:

1. Το Brussels Group θα συζητάει τα τεχνικά ζητήματα της πολιτικής των μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί στο Eurogroup και όποτε χρειάζεται θα εξουσιοδοτεί ομάδες για συλλογή δεδομένων που θα έρχονται στην Αθήνα και θα λαμβάνουν τις πληροφορίες που χρειάζονται. Οι τεχνικές ομάδες που θα έρχονται στην Αθήνα δε θα είναι στα υπουργεία ή στις υπηρεσίες του κράτους.

2. Η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί με ορίζοντα τη συμφωνία της 20ης Φλεβάρη για την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων που θα οδηγήσουν στην επανεκκίνηση της οικονομίας και την ανακούφιση της κοινωνίας

Επικεφαλής των διαπραγματεύσεων από ελληνικής πλευράς είναι ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Νίκος Θεοχαράκης, ο οποίος πλαισιώνεται από την Έλενα Παναρίτη σύμβουλο του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

τεχνικά κλιμάκιαΑθηνάξενοδοχείοΚυβέρνηση
Keywords
Τυχαία Θέματα