Χαμάς: Ήταν έκπληξη και για εμάς η επιτυχία της εισβολής – «Χάρτινη τίγρη» ο ισραηλινός στρατός

Η Χαμάς είναι έτοιμη για πόλεμο μεγάλης διαρκείας με το Ισραήλ και θα χρησιμοποιήσει τους δεκάδες αιχμαλώτους που κρατά στη Γάζα για να εξασφαλίσει την απελευθέρωση Παλαιστινίων που κρατούνται στο Ισραήλ και σε άλλες χώρες, δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος της οργάνωσης, επισημαίνοντας ότι ο ισραηλινός στρατός αποδείχτηκε πως είναι «χάρτινη τίγρης».


Μιλώντας στο πρακτορείο Associated Press, ο Άλι Μπαρακέχ,

μέλος της εξόριστης ηγεσίας της οργάνωσης στη Βηρυτό, δήλωσε ότι η Χαμάς διαθέτει απόθεμα ρουκετών που μπορεί να υποστηρίξει πόλεμο για μεγάλο διάστημα.


«Έχουμε προετοιμαστεί καλά γι αυτόν τον πόλεμο και για να αντιμετωπίσουμε όλα τα σενάρια, ακόμα και το σενάριο ενός πολέμου μακράς διαρκείας», δήλωσε ο Άλι Μπαρακέχ, επισημαίνοντας ότι η οργάνωση θα διαπραγματευτεί την ανταλλαγή Ισραηλινών που αιχμαλώτισε με Παλαιστίνιους που βρίσκονται σε ισραηλινές φυλακές, ή και σε φυλακές των ΗΠΑ.

Ο Μπαρακέχ επισήμανε ότι μόνο ένας μικρός αριθμός υψηλόβαθμων αξιωματούχων της Χαμάς στη Γάζα γνώριζε τα σχέδια για την εισβολή στο Ισραήλ και ακόμα και στενοί συνεργάτες δεν είχαν εκ των προτέρων ενημερωθεί για τον χρόνο εκδήλωσης της επίθεσης. Διέψευσε εξάλλου οποιαδήποτε εμπλοκή του Ιράν στον σχεδιασμό της επιχείρησης.

Ωστόσο τόνισε ότι σύμμαχοι, όπως το Ιράν και η λιβανέζικη Χεζμπολάχ «θα μπουν στη μάχη αν η Γάζα αντιμετωπίσει μία επίθεση με στόχο την ισοπέδωση της περιοχής».

Ο Άλι Μπαρακέχ δήλωσε ότι ακόμα και η ίδια η Χαμάς εξεπλάγη από το μέγεθος της επιχείρησης, τονίζοντας ότι τα στελέχη της οργάνωσης ανέμεναν ότι το Ισραήλ θα πρόβαλε αντίσταση. «Εκπλαγήκαμε από αυτή την τεράστια κατάρρευση. Σχεδιάζαμε ότι θα είχαμε κάποια οφέλη και θα παίρναμε αιχμαλώτους για να τους ανταλλάξουμε. Αλλά αυτός ο στρατός αποδείχτηκε χάρτινη τίγρη», τόνισε το ηγετικό στέλεχος της Χαμάς.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στο Ισραήλ: O στρατός επιβεβαιώνει τους 1500 νεκρούς ένοπλους της Χαμάς κοντά στη Λωρίδα της Γάζας (Video)

Ολονύχτιος βομβαρδισμός της Γάζας – Nετανιάχου: «Αυτό που θα κάνουμε θα μείνει στην Ιστορία» (Video)

Πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς: Πώς και γιατί φτάσαμε στη νέα ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή (Videos)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χαμάς, Ήταν, – Χάρτινη,chamas, itan, – chartini