Μπριζίτ Μπαρντό: Η… «ελεύθερη πολιορκημένη» του Σεντ Τροπέ (Photos/Videos)

Η Μπριζίτ Μπαρντό, η γυναίκα που δημιούργησε την έννοια του «sex symbol» επέλεξε εδώ και δεκαετίες, να ζήσει μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα στο ησυχαστήριό της, τη βίλα «La Madrague», στο Σεντ Τροπέ, παρέα με τα ζώα της, τους πιο αθώους συντρόφους, για το υπόλοιπο της ζωής της.

Όμως το Σεντ Τροπέ παρέμεινε πολύ κοσμικό, και η φασαρία των τουριστών και των νεόπλουτων γειτόνων, σε συνδυασμό με το ανελέητο κυνήγι των παπαράτσι για μια ακόμη φωτογραφία, έχουν καταστήσει την 88χρονη πλέον Μπριζίτ Μπαρντό μια

γυναίκα «ελεύθερη πολιορκημένη».

#BrigitteBardot pic.twitter.com/FyUVgmmudc

— anasology (@anasologie) December 3, 2022Οι ορδές των νεόπλουτων

Η Μπριζίτ Μπαρντό, βρήκε τη δεκαετία του 1970, το καταφύγιό της, στο μικρό «λαιμό» του Καπόν, που μοιάζει με νησάκι και έχει θέα στον κόλπο του Σεντ Τροπέ, αυτή την υπέροχη θέα που αποτύπωσε ο ζωγράφος Ανρί Ματίς στον πίνακά του «La joie de vivre».

Όμως πέρασε πολύς καιρός από τότε, και τα μεγαλειώδη πάρτι, οι διασημότητες και τα μικρά σκάνδαλα των καλοκαιριών της νεότητας, έκαναν το Σεντ Τροπέ ένα μέρος που κάθε πλούσιος θέλει να έχει το καλοκαιρινό του σπίτι.

Έτσι, γειτονικά της «La Madrague» αγόρασε ένα σπίτι ο Πιερ Φρανσουά Φιλέ, ο οποίος πλούτισε στις ΗΠΑ ασχολούμενος με τους αλγόριθμους. Την περασμένη άνοιξη ο Φιλέ νοίκιασε το σπίτι του, τη βίλα «Portimao», για τη μεγαλύτερη γιορτή που θα γινόταν στο περιθώριο του «Φεστιβάλ Καννών 2022».

Ο πρόεδρος της εταιρείας Endeavor, Άρι Εμάνιουελ, που τυχαίνει να είναι και ατζέντης των μεγαλύτερων σταρ του Χόλιγουντ, επρόκειτο να παντρευτεί την σχεδιάστρια μόδας Σάρα Στάουντιγκερ, την ιδρύτρια του οίκου μόδας Staud. Μάλιστα είχε δηλώσει ότι θα σεβόταν τους περίοικους και θα έκανε κάτι «απλό».

“Hayvanlar için savaşmaya yeteneğin varsa, çocuklar ve yaşlılar için de savaşmaya kadirsin. İyi ya da kötü kavga yoktur, sadece kendini savunamayan en zayıflara çekilen acıların dehşetiyle mücadele edilir. ”#BrigitteBardot pic.twitter.com/W9QIZIpnC6

— TCLaila #kanserdeğilbengüçlüyüm #Beşiktaş (@TClailatina) December 3, 2022

Αυτό το «απλό» όμως σήμαινε ένα μήνα εντατικών εργασιών, όπου αμέτρητα καμιόνια μετέφεραν γυάλινα πάνελ για να στηθούν 6 κιόσκια για το γάμο, έπιπλα, τραπέζια και καρέκλες, και τόνους λουλουδιών από το Βέλγιο. Η βίλα έχει έξι δωμάτια και ένα σπιτάκι για το προσωπικό, πισίνα, ελικοδρόμιο και ένα εκτάριο έκτασης γκολφ όπου κυκλοφορούν με ηλεκτρικά αμαξίδια. Οι εργασίες, οι θόρυβοι, τα περάσματα των καμιονιών στον χωματόδρομο του Εστανιέ, τα ελικόπτερα, και οι συνεχείς περιπολίες των ανδρών ασφαλείας, οι δυνατές μουσικές, και τέλος τα πυροτεχνήματα, καταπόνησαν όλη την περιοχή, κάνοντας το καλοκαίρι αληθινή κόλαση.

Βέβαια η διάσημη Μπριζίτ Μπαρντό, ήταν άθελά της «κράχτης», αφού όλοι γνωρίζουν τη διάσημη γειτόνισσα, και σίγουρα έπαιξε ρόλο ώστε να καταφθάσουν πολλοί υψηλοί καλεσμένοι σαν τον Έλον Μασκ, τον πρώην δήμαρχο του Σικάγο και αδελφό του γαμπρού Ραμ Εμάνιουελ, αλλά και μια ολόκληρη στρατιά από σταρ: Μπραντ Πιτ, Τζένιφερ Λόπεζ, Νατάσα Μπάσετ, Έμιλι Ρατακόφσκι, Ματ Ντέιμον, Μπεν Άφλεκ, και ορδές πλούσιων φίλων του ζευγαριού που γλέντησαν για τρεις ολόκληρες μέρες.

«Je l'aimais» : l'hommage de #BrigitteBardot et du monde du cinéma à #MylèneDemongeot https://t.co/nLQtwaHCKX via @Figaro_Culture pic.twitter.com/tjY0gAZ3cM

— Olivier Delcroix (@Delcroixx) December 2, 2022Ναυτικός αποκλεισμός στην «La Madrague»

Ακόμα και η μικρή ιδιωτική παραλία της «La Madrague», δέχεται επίθεση. Τα πολυτελή γιοτ δένουν ανοιχτά, με τη μουσική στη διαπασών, κάνοντας πάρτι μέχρι τα ξημερώματα. Η κατάσταση έχει ξεφύγει, κάτι που διαπίστωσε και η δήμαρχος του Σεντ Τροπέ, Σιλβί Σιρί, η οποία έτυχε να δειπνεί ένα βράδυ του Ιουλίου, δίπλα στην ιδιοκτησία της Μπριζίτ Μπαρντό, και άκουσε με τα αφτιά της κάποιους μεθυσμένους επιβάτες των γιοτ να ασχημονούν, φωνάζοντας: «Ε! Μπριζίτ, βγες και δείξε μας τον κ… σου!».

Έτσι, έδωσε την άδεια ώστε να τοποθετηθούν δύο σημαδούρες που να εμποδίζουν την προσέγγιση των σκαφών, και την «απόβαση» στο κτήμα της, ενώ ο δήμος του Σεντ Τροπέ έβαλε και δύο πινακίδες στις σημαδούρες που απειλούν τους παραβάτες με πρόστιμο 3.500 ευρώ ή με ποινή φυλάκισης 6 μηνών. Μάταια, αφού οι επίδοξοι γλεντζέδες κατέστρεψαν τα ρεμέτζα που συγκρατούσαν τις σημαδούρες.

Η ανάγκη αυτής της γυναίκας να ζήσει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, φαίνεται πως ιντριγκάρει ιδιαίτερα όλους αυτούς τους νεόπλουτους μεθυσμένους κάφρους που θα σκότωναν για να δουν μια φωτογραφία τους στα ΜΜΕ.

Έτσι, το καταφύγιο της Μπριζίτ Μπαρντό, μοιάζει να έχει εγκλωβιστεί ανάμεσα στις γειτονικές ιδιοκτησίες των νεόπλουτων διεθνών ολιγαρχών.

Όμως η 88χρονη Μπριζίτ Μπαρντό, έχει κάνει τις επιλογές της εδώ και χρόνια, και θέλει απλά την ησυχία της και τη γαλήνια συντροφιά των ζωντανών της. Προτιμά να κρατά τις πύλες του σπιτιού της ερμητικά κλειστές, ενώ οι κορμοί των δύο μεγάλων ευκαλύπτων που βρίσκονται έξω είναι καλυμμένοι από εκατοντάδες μηνύματα των θαυμαστών της. Αλήθεια, ποιος θα μπορούσε να διαφωνήσει μαζί της;

Διαβάστε επίσης:

Winnie the Pooh: Το «ανεπιθύμητο» αρκουδάκι που συμμετέχει στις διαδηλώσεις στην Κίνα (Photos/Videos)

Αναδοχή παιδιών: «Τα Ιδρύματα δεν στηρίζουν την αναδοχή επειδή έχουν συμφέρον να εμφανίζουν πολλούς ωφελούμενους»

«Casablanca»: Το φιλμ που παραμένει μαγικό, παρά τα 80 του χρόνια (videos)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μπριζίτ Μπαρντό, Σεντ Τροπέ,brizit barnto, sent trope