Μπράουνις με περισσεύματα πασχαλινών σοκολατένιων αυγών

Δημιουργήστε αυτό το πανεύκολο και εξαιρετικά γευστικό επιδόρπιο με τα περισσεύματα των σοκολατένιων λιχουδιών των παιδιών σας.

Ετοιμάζονται σε λιγότερο από μία ώρα και θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους.

Υλικά

175 γραμμάρια βούτυρο + λίγο επιπλέον για το σκεύος

200 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος, σπασμένη σε κομμάτια

225 γραμμάρια καστανή ζάχαρη

2 αυγά μεσαία

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

100 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ.

30 γραμμάρια σκόνη κακάο

Εκτέλεση

Προθερμάνετε

το φούρνο στους 180ο C στις αντιστάσεις ή στους 160ο C στον αέρα. Βουτυρώστε ελαφρά ένα σκεύος των 20 εκατοστών και στρώστε το με αντικολλητικό χαρτί. Βάλτε το βούτυρο και 150 γραμμάρια σοκολάτας σε ένα μπολ που να μπαίνει σε φούρνο μικροκυμάτων.

Ρυθμίστε το σε μεσαία ισχύ για 1 λεπτό. Βγάλτε το, ανακατέψτε καλά και συνεχίστε για 20 δευτερόλεπτα, μέχρι να λιώσει εντελώς το μίγμα. Αφαιρέστε το από τα μικροκύματα και αφήστε το να κρυώσει καλά. Μπορείτε να κάνετε τη διαδικασία και με μπαιν μαρί.

Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε με το μίξερ χειρός τη ζάχαρη, τα αυγά και τη βανίλια. Προσθέστε και το μίγμα της σοκολάτας που έχει κρυώσει, κοσκινίστε το αλεύρι και το κακάο και προσθέστε και την υπόλοιπη σοκολάτα σε κομμάτια, ανακατεύοντας καλά.

Αδειάστε τη ζύμη στο σκεύος που έχετε προετοιμάσει και ψήστε το για 20-25 λεπτά μέχρι να σχηματιστεί στην επιφάνεια μια λεπτή κρούστα. Βγάλτε τα μπράουνις από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν για 30 περίπου λεπτά. Κόψτε τα σε τετράγωνα κομμάτια και απολαύστε τα σε θερμοκρασία δωματίου ή κρύα από το ψυγείο.

Keywords
Τυχαία Θέματα