«Μπλόκο» του Facebook στις ψευδείς ειδήσεις - Γιατί ξεκίνησε με τη Γερμανία

ΚΟΣΜΟΣ

Ο διαδικτυακός κολοσσός ανακοίνωσε πως θα θέσει άμεσα σε λειτουργία μηχανισμό φιλτραρίσματος και ελέγχου ψευδών ειδήσεων ειδικά για τη Γερμανία, ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα παραπληροφόρησης και διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Η επιλογή της Γερμανίας ως πρώτης χώρας όπου θα υπάρχει μπλοκάρισμα των ψευδών ειδήσεων που αναρτώνται στο Facebook δεν είναι τυχαία.

Έχει να κάνει και με τις επικείμενες εκλογές

στη Γερμανία τον ερχόμενο Σεπτέμβριο αλλά και με το γεγονός ότι η γερμανική κυβέρνηση είχε εκδηλώσει τη διάθεσή της να περάσει νόμο μέσω του κοινοβουλίου ώστε αν το facebook δεν φίλτραρε τις ψευδείς ειδήσεις μέσα σε διάστημα μιας ώρας από την ανάρτησή τους, θα πλήρωνε πρόστιμο 500.000 ευρώ ανά ψεύτικη είδηση.

Αυτό είχε αναφέρει ο βουλευτής των Δημοκρατικών, Τόμας Όπερμαν σε συνέντευξη που είχε δώσει στο Spiegel τον Δεκέμβριο.

Το Facebook σε ανάρτησή του στο επίσημο blog του αναφέρει: «είναι σημαντικό για εμάς οι ειδήσεις και οι αναρτήσεις που δημοσιεύονται στο Facebook να είναι αληθείς. Με τη νέα πλατφόρμα στόχος μας είναι να δώσουμε στην πραγματική ειδησεογραφία τη θέση που της αξίζει και στο αναγνωστικό κοινό την πληροφόρηση που πρέπει».

Σύμφωνα με την ίδια ανάρτηση, η πολιτική του φιλτραρίσματος των ειδήσεων θα επεκταθεί το επόμενο διάστημα και σε άλλες χώρες.

facebookψευδείς ειδήσειςφίλτροΓερμανίαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα