«Μπλόκο» από την ΕΠΠΔ στις κάμερες παρακολούθησης σε σχολεία

ΕΛΛAΔΑ

 

Δεν επιτρέπεται η εγκατάσταση συστημάτων βιντεοεπιτήρησης (κάμερες) σε σχολικές μονάδες όταν αυτές λειτουργούν και υπάρχουν μαθητές, ενώ όταν δεν λειτουργούν αρμόδιος για την προστασία του σχολικού χώρου είναι ο δήμος όπου είναι οι σχολικές μονάδες και άρα μόνον αυτός μπορεί να αποτελεί τον υπεύθυνο επεξεργασίας δεδομένων.

Αυτά έκρινε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, με την υπ' αριθμ. 21/2019 απόφασή της. Κύριο σημείο των καταγγελιών ήταν ότι οι διευθυντές των σχολείων τοποθετούν

κάμερες για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα των γκράφιτι στα σχολικά κτίρια.

Παράλληλα, η Αρχή επισημαίνει ότι οι γονείς, μαθητές και οι εκπαιδευτικοί πρέπει να ασκούν τα σχετικά προς τα συστήματα αυτά δικαιώματά τους προς τον δήμο, ο οποίος οφείλει να ικανοποιεί τα δικαιώματά τους που απορρέουν από τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων.

Η Αρχή, πριν λάβει την απόφασή της, έλαβε υπόψή της ότι η διαχείριση των σχολικών χώρων κατά τον χρόνο μη λειτουργίας των σχολικών μονάδων και η αρμοδιότητα συντήρησης, καθαριότητας και φύλαξης των σχολικών κτηρίων ανήκουν στους δήμους, καθώς και ότι η χρήση συστήματος βιντεοεπιτήρησης από δημόσιες αρχές για την προστασία προσώπων και αγαθών επιτρέπεται μόνον στους χώρους τους οποίους διαχειρίζονται.

κάμερες παρακολούθησηςσχολείαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα