Μπλίνκεν: Στη Σαουδική Αραβία ο Αμερικανός ΥΠΕΞ – Περιοδεία στη Μέση Ανατολή με στόχο την επίτευξη εκεχειρίας στη Γάζα

Στη Σαουδική Αραβία έφτασε τη Δευτέρα ο Άντονι Μπλίνκεν, πρώτο σταθμό της περιοδείας του Αμερικανού ΥΠΕΞ  στη Μέση Ανατολή.

Με το ταξίδι αυτό η Ουάσινγκτον προσπαθεί να προωθήσει τις διαπραγματεύσεις για συμφωνία εξομάλυνσης μεταξύ του σουνιτικού βασιλείου και του Ισραήλ, καθώς και να συμβάλει σε πρόοδο στις διαπραγματεύσεις για τη διακυβέρνηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας.

#BREAKING – The #US Secretary of State #Blinken arrives in #SaudiArabia at the beginning of his tour to the #MiddleEast pic.twitter.com/1wTAneSXLv

WorldWarThreeNews (@MORROGKEUKENMES) February 5, 2024

Πρόκειται για την πέμπτη περιοδεία του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στην περιοχή μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

#US #Blinken #Israel #Gaza #GazaStrip: Israel-Palestine war_ Antony Blinken heads back to West Asia to push for hostage deal: U.S. has confirmed that it has conducted additional strikes on Iran-linked Houthi rebels. This comes as U.S. Secretary of State Antony Blinken is… pic.twitter.com/WJOwT7OAz5

— worldnews24u (@worldnews24u) February 5, 2024

Το ταξίδι αυτό του Μπλίνκεν έρχεται σε μια τεταμένη στιγμή εν μέσω των αμερικανικών επιδρομών κατά πολιτοφυλακών που υποστηρίζονται από το Ιράν στη Συρία, στο Ιράκ και στην Υεμένη, ως απάντηση σε επίθεση με drone την περασμένη εβδομάδα στην Ιορδανία που σκότωσε τρεις Αμερικανούς στρατιώτες και τραυμάτισε δεκάδες.

Ο Μπλίνκεν θα επισκεφθεί επίσης την Αίγυπτο, το Κατάρ και το Ισραήλ αργότερα αυτή την εβδομάδα με την επιδίωξη να συνεισφέρει να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις για την κήρυξη ανακωχής στη Λωρίδα της Γάζας με αντάλλαγμα την απελευθέρωση Ισραηλινών ομήρων.

Στο Ριάντ, ο Μπλίνκεν αναμένεται να συναντηθεί με τον ντε φάκτο ηγέτη του βασιλείου, τον πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, καθώς και με τον Σαουδάραβα ομόλογό του, τον υπουργό Εξωτερικών Φαϊσάλ μπιν Φαρχάν Αλ Σαούντ.

Διαβάστε επίσης:

Επίσκεψη Πούτιν στην Τουρκία προανήγγειλε ο Τούρκος υπ. Εξωτερικών

Ιταλία: 17χρονος επιτέθηκε με μαχαίρι σε καθηγήτριά του

Στη Βαλένθια των… εκπλήξεων! (Videos/Photos)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μπλίνκεν, Σαουδική Αραβία, Αμερικανός ΥΠΕΞ – Περιοδεία, Μέση Ανατολή, Γάζα,blinken, saoudiki aravia, amerikanos ypex – periodeia, mesi anatoli, gaza