Μπέρνι Σάντερς για το tweet του Τραμπ για τη σημαία: «Είναι τρελό και παραληρηματικό» (Video)

ΚΟΣΜΟΣ

Τον πατριωτισμό των Αμερικάνων επιχείρησε να ξεσηκώσει ο Ντόναλντ Τραμπ, (αλλά και να στείλει μηνύματα στην υπερσυντηρητική πτέρυγα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος) και έτσι, αναφέρθηκε στη σημαία των ΗΠΑ και στο ενδεχόμενο καταστροφής της -πού αλλού, στο Twitter.

O Τραμπ έγραψε λοιπόν ότι «Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να καίει τη σημαία των ΗΠΑ. Αν το κάνει θα πρέπει

να υπάρχουν συνέπειες -ίσως απώλεια πολιτικών δικαιωμάτων ή φυλάκιση ενός χρόνου».

Nobody should be allowed to burn the American flag - if they do, there must be consequences - perhaps loss of citizenship or year in jail!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 29 November 2016

Όπως ήταν φυσικό, το tweet του Τραμπ ξεσήκωσε αντιδράσεις με την πιο αιχμηρή να έρχεται από τον Γερουσιαστή και αντίπαλο της Χίλαρι Κλίντον στις προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών για το χρίσμα για την προεδρία, Μπέρνι Σάντερς.

Ο Σάντερς, ο οποίος σταδιακά γίνεται η «νέμεσις» του Τραμπ, εμφανίστηκε στην εκπομπή του κωμικού Κόναν Ο' Μπράιαν, όπου και χαρακτήρισε το tweet του νεοεκλεγέντος προέδρου των ΗΠΑ ως «τρελό και παραληρηματικό»!

Παράλληλα, ωστόσο, επισήμανε ότι το τρομακτικό είναι ότι ο Τραμπ «στέλνει μήνυμα στους Ρεπουμπλικάνους σε όλη τη χώρα και αυτό που λέει είναι: "θα πρέπει να περιορίσουμε το δικαίωμα ψήφου, πρέπει να δυσκολέψουμε τους φτωχούς, τους έγχρωμους, τους μετανάστες, τους ηλικιωμένους να συμμετέχουν γιατί μπορεί να μας καταψηφίσουν". Κι αυτό είναι τρομακτικό».

Ο Σάντερς τόνισε ότι «πρέπει να κάνουμε υπερωρίες για να βάλουμε περισσότερους ανθρώπους στην πολιτική διαδικασία, όχι να τους δυσκολεύουμε να συμμετέχουν».

ΗΠΑΤραμπκάψιμο σημαίαςστέρηση πολιτικών δικαιωμάτωνφυλάκισηΣάντερςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα