Μπαρμπάντος εναντίον Μπένεντικτ Κάμπερμπατς – Η χώρα θα ζητήσει αποζημίωση για ιστορικούς δεσμούς με δουλεμπόριο

Η οικογένεια του υποψήφιου για Όσκαρ ηθοποιού Μπένεντικτ Κάμπερμπατς φέρεται να βρίσκεται αντιμέτωπη με την προοπτική νομικής δράσης για τους ιστορικούς δεσμούς της με το δουλεμπόριο στα Μπαρμπάντος.

Ανώτατος αξιωματούχος στο νησί της Καραϊβικής, ο οποίος έχει ηγετικό ρόλο στην εθνική επιτροπή αποζημιώσεων, δήλωσε στην Daily Telegraph

ότι βρίσκεται στα «πρώιμα στάδια» των προσπαθειών για την αναζήτηση αποζημίωσης από τους προγόνους του κτήματος Κάμπερμπατς.

Η εφημερίδα περιέγραφε πώς ο Joshua Cumberbatch, ο έβδομος προπάππος του γνωστού ηθοποιού αγόρασε τη φυτεία Cleland στα βόρεια του νησιού το 1728.

Στο σπίτι της οικογένειας υπήρχαν 250 σκλάβοι μέχρι την κατάργηση της δουλείας περισσότερα από 100 χρόνια αργότερα.

Η απόφαση είχε ως αποτέλεσμα την αποζημίωση της οικογένειας και άλλων δουλοπαραγωγικών επιχειρήσεων σε όλη τη Βρετανική Αυτοκρατορία από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η δουλεία ήταν στην πρώτη γραμμή της συζήτησης σε πολλές κοινότητες της Καραϊβικής τα τελευταία χρόνια, σε μεγάλο βαθμό υποκινούμενη από την απόφαση των Μπαρμπάντος να γίνει κοινοβουλευτική δημοκρατία το 2021.

Οι εκστρατείες στα Μπαρμπάντος προτρέπουν τον βουλευτή των Τόρις Ρίτσαρντ Ντραξ, ο οποίος κληρονόμησε μια φυτεία ζάχαρης στην οποία δούλευαν σκλάβοι το 1620, να την παραδώσει πίσω.

Διαβάστε επίσης:

Ζωζώ Σαπουντζάκη: «Λύγισε» on air (Video)

Ελένη Καστάνη: Με το βλέμμα καταλαβαίνω αν ένας άνθρωπος είναι καλός στο σεξ (Video)

Μαρία Μπεκατώρου: «O σύζυγός με αγάπησε για αυτό που είμαι»

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μπαρμπάντος, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς –,barbantos, benentikt kaberbats –