Μπαράζ αστοχίας στην επικοινωνία - Για ψέματα και μονταζιέρα κάνει λόγο η ΝΔ

ΠολιτικήΈντυπη Έκδοση

Όσοι ασχολούνται έστω και στοιχειωδώς με τον πολιτικό στίβο γνωρίζουν πολύ καλά ότι πρόκειται για έναν μαραθώνιο: Πρέπει να ξεκινήσεις δυνατά, να πάρεις απόσταση ασφαλείας από τον αντίπαλο αλλά και να κρατήσεις δυνάμεις ώστε να καταφέρεις να φτάσεις έως το τέλος. Πρέπει να γνωρίζεις ποιο κομμάτι της διαδρομής θα σε δυσκολέψει περισσότερο και, κυρίως, να διασφαλίσεις ότι στα τελευταία μέτρα δεν θα πατήσεις τα κορδόνια σου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας έμπειρος πολιτικός, και συνεπώς όλα τα παραπάνω τα γνωρίζει πολύ καλά. Έχει την τύχη (ή την ατυχία, εξαρτάται

πώς το βλέπει κανείς) να πολιτεύεται σε μια εποχή που κυριαρχούν τα social media, τα οποία αγαπούν τις… ατάκες, ιδίως αυτές που γίνονται viral. Επίσης, έχει επιλέξει να πάρει πάνω του τη Ν.Δ. προκειμένου να την οδηγήσει στις κάλπες, όπως αντιστοίχως έχει κάνει ο Αλέξης Τσίπρας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στον μαραθώνιο προς τις εθνικές κάλπες, όμως, και ενώ η Ν.Δ. δημοσκοπικά τουλάχιστον φαίνεται να έχει ήδη εξασφαλίσει μια διαφορά ασφαλείας, ο αρχηγός της με τις κατά καιρούς δηλώσεις του γίνεται πρωταγωνιστής στα social media και ταυτοχρόνως δίνει πάσες στην κυβέρνηση προκειμένου να ασκήσει… αντιπολίτευση στην αξιωματική αντιπολίτευση για τον τρόπο που δηλώνει ότι θα κυβερνήσει στην περίπτωση που κερδίσει τις εκλογές.

Τα επικοινωνιακά λάθη του Μητσοτάκη είναι τέτοια που ο Τσίπρας σε πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη τον ζήτησε για αντίπαλο στις εθνικές εκλογές, ενώ στη Βουλή επέμεινε για debate χωρίς σημειώσεις. Το Μαξίμου δεν αφήνει καμία ευκαιρία να πάει χαμένη, ιδίως όσο βάλλεται σε επικοινωνιακό επίπεδο για τις πρωθυπουργικές διακοπές με το κότερο.
Ωστόσο, ούτε ο ίδιος ο Μητσοτάκης κάνει πίσω σε αυτό το θέμα, τονίζοντας ότι συντόμως ο Τσίπρας θα βρίσκεται σε μόνιμες διακοπές. Η κυβέρνηση, πάντως, φαίνεται να πιστεύει ότι μπορεί να στριμώξει τον πρόεδρο της Ν.Δ., γι’ αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ στο προεκλογικό του σποτ για τις ευρωεκλογές έχει πρωταγωνιστή τον Μητσοτάκη με τις παρεξηγήσιμες δηλώσεις του για τη 13η σύνταξη, το δώρο Χριστουγέννων και την επταήμερη εργασία.

«Μονταζιέρα»

Από την άλλη, η Πειραιώς κάνει λόγο για μονταζιέρα του Μαξίμου, σε μια επικοινωνιακή μάχη που έχει ακόμα πολύ δρόμο για να τελειώσει. Μετά τη διευκρινιστική δήλωση για το δώρο Χριστουγέννων, χρειάστηκε διευκρινιστική δήλωση για την επταήμερη εργασία, μετά τη διακαναλική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος της Ν.Δ. την περασμένη Κυριακή, αλλά και για τις θέσεις του Μητσοτάκη για την Υγεία, όπως τις κατέθεσε στην πρόσφατη ερτζιανή του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ.

Μπροστά στις κυβερνητικές επιθέσεις και με δεδομένο ότι ο Μητσοτάκης δεν μπορεί να περιορίσει τις δημόσιες εμφανίσεις του σε μια τόσο κρίσιμη φάση της προεκλογικής εκστρατείας η Ν.Δ. απαντά στην κυβέρνηση κατηγορώντας την για εσκεμμένη διαστρέβλωση των θέσεων του προέδρου της και εν πολλοίς για ψέματα και μονταζιέρα.

«Οι πολίτες έχουν ήδη κρίνει τα πεπραγμένα του κ. Τσίπρα. Αυτό το οποίο περιμένουν είναι να ακούσουν από εμάς το δικό μας πρόγραμμα, από τα δικά μας λόγια και όχι από τις μονταζιέρες που διαστρεβλώνουν αυτά τα οποία λέμε» τόνισε από την Καλαμπάκα ο Μητσοτάκης στο πλαίσιο διήμερης περιοδείας στη Θεσσαλία.

«Καλές διακοπές από τώρα»

Σε δήλωσή του ο Μητσοτάκης κατηγόρησε τον Τσίπρα ότι «λέει ψέματα επτά μέρες την εβδομάδα. Και θα πει ακόμη περισσότερα μέχρι τις 26 Μαΐου για να αποφύγει τη συντριβή του». Και υποστήριξε πως «οι πολίτες, όμως, που ξέρουν πια τον κ. Τσίπρα, και που θέλουν να βγουν επιτέλους από τον φαύλο κύκλο της μιζέριας, θα του δώσουν σε λίγες μέρες την απάντηση που του αξίζει».

Σχολιάζοντας μάλιστα την ομιλία που πραγματοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας στο Αιγάλεω πηγές της Ν.Δ. έλεγαν πως «αν ήταν πικάπ ο κ. Τσίπρας θα είχε κολλήσει η βελόνα του στη λέξη Μητσοτάκης. Κι αν ήταν αυτοκίνητο θα ήταν η Φεράρι του ψέματος με σπασμένα φρένα». Και πρόσθεταν οι «γαλάζιες» πηγές ότι «είναι αδύνατον πλέον ακόμη και να τον παρακολουθήσουμε στο καθημερινό του παραλήρημα. Η Ν.Δ. στις 10 μέρες που απομένουν μέχρι τις εκλογές θα αναδεικνύει τις λύσεις που ζητούν οι πολίτες για να γίνει καλύτερη η ζωή τους».

Για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha η Ν.Δ., σε ανακοίνωσή της, μεταξύ άλλων, τόνισε πως «η μόνη ειλικρινής στιγμή του επηρμένου κ. Τσίπρα, ο οποίος έλεγε ψέματα πιο γρήγορα και από τη σκιά του, ήταν όταν ομολόγησε ότι δεν έχει πρόβλημα αν και κάποιοι υπουργοί του κάνουν μυστικά διακοπές με θαλαμηγούς. Προφανώς γιατί ο ίδιος έδωσε το καλό παράδειγμα». Επισημαίνοντας, παράλληλα, πως «στις 26 Μαΐου ο πιο αλαζόνας πρωθυπουργός που γνώρισε ποτέ ο τόπος θα πάρει την απάντηση που του αξίζει σε όλες τις κάλπες. Του ευχόμαστε από τώρα καλές διακοπές».

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι πέραν από τα ένθεν κακείθεν πυρά σχετικά με το τι είπε ή δεν είπε ο Μητσοτάκης η Ν.Δ. στην παρούσα φάση φαίνεται (τουλάχιστον) αμήχανη μπροστά στις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τη 13η σύνταξη και τις 120 δόσεις, καθώς η προσπάθειά της να τις υποτιμήσει μοιάζει να πέφτει στο κενό, με το «γαλάζιο» στρατόπεδο να υποχρεώνεται εκ των πραγμάτων να τις στηρίξει ως θετικά μέτρα.

«Συνενοχή»

Κατά τα λοιπά, η Ν.Δ. δείχνει μεγάλη σταθερότητα στο να «πυροβολεί» την κυβέρνηση για ζητήματα ασφαλείας του πολίτη με αφορμή και την επίθεση του Ρουβίκωνα στην οικία του πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα. Εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η Πειραιώς θεωρεί την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ως «αδύναμο κρίκο» και τη στοχοποιεί με αμείωτη ένταση σηκώνοντας τους τόνους για ό,τι και αν συμβαίνει.

Μάλιστα σε πολύ υψηλότερους τόνους από την αντίδραση του ίδιου του Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος έκανε λόγο για «παιδιάστικο βανδαλισμό», η Ν.Δ. έβαλε στο στόχαστρό της τον πρωθυπουργό τονίζοντας: «Επίθεση σε σπίτι πρέσβη. Νέα επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Καταδρομικές επιθέσεις του Ρουβίκωνα. Καμένα αυτοκίνητα δημοσιογράφων. Γιάφκες στα Πανεπιστήμια. Πορείες συμπαράστασης στον Κουφοντίνα. Θα σας το πούμε απλά κ. Τσίπρα: Η ανοχή είναι συνενοχή».

ΝΔεκλογέςΜητσοτάκηςΕυρωεκλογέςIssue: 2073Issue date: 16-5-2019Has video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα