Μπάιντεν: Τηλεδιάσκεψη με Μακρόν, Σολτς, Ντράγκι και Τζόνσον για την Ουκρανία

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα έχει σήμερα επικοινωνία με τους ηγέτες της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου για να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ο Μπάιντεν αναμένεται να έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς, τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι και τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον

στις 16.15 ώρα Ελλάδας, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Αφού το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την Τρίτη ότι αποφάσισε να «μειώσει δραστικά τις εχθροπραξίες» στις κατευθύνσεις του Κιέβου και του Τσερνιχίφ, οι Ηνωμένες Πολιτείες παρατηρούν ήδη ότι αυτές οι κινήσεις είναι σε εξέλιξη — μια σημαντική αλλαγή στρατηγικής, σύμφωνα με δύο ανώτερους αμερικανούς αξιωματούχους.

Η Ρωσία αρχίζει να αποσύρει ορισμένες δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων των Τακτικών Ομάδων Ρωσικών Ταγμάτων (BTG) εγκαταλείποντας περιοχές γύρω από την ουκρανική πρωτεύουσα. Οι ρωσικές δυνάμεις υποχωρούν τώρα σε ορισμένες περιοχές του βορρά για να επικεντρωθούν στα κέρδη στο νότο και στα ανατολικά.

Η κίνηση αυτή ακολουθεί τις ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ ρωσικών και ουκρανικών αντιπροσωπειών στην Κωνσταντινούπολη την Τρίτη.

Διαβάστε επίσης:

Φυσικό αέριο: Έτοιμη η Μόσχα να κλείσει την στρόφιγγα αν δεν πληρωθεί σε ρούβλια

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρόλο εγγυητή της όποιας ειρηνευτικής συμφωνίας διεκδικεί ο Ερντογάν – Τι λέει το Κίεβο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πιο πιθανή η κατάπαυση, παραμένει δύσκολη η ειρήνευση

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μπάιντεν, Τηλεδιάσκεψη, Μακρόν Σολτς Ντράγκι, Τζόνσον, Ουκρανία,bainten, tilediaskepsi, makron solts ntragki, tzonson, oukrania