Μπάιντεν σε Νετανιάχου: «Απαράδεκτο» το χτύπημα στη ΜΚΟ World Central Kitchen – Παροτρύνει το Ισραήλ για άμεση εκεχειρία στη Γάζα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κατέστησε σαφές στον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου την Πέμπτη ότι τα ισραηλινά στρατιωτικά πλήγματα που σκότωσαν επτά εργαζομένους της World Central Kitchen νωρίτερα αυτή την εβδομάδα και η συνολική ανθρωπιστική κατάσταση ήταν «απαράδεκτες», σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Ο Μπάιντεν «κατέστησε σαφή την ανάγκη το Ισραήλ να ανακοινώσει

και να εφαρμόσει μια σειρά από συγκεκριμένα και μετρήσιμα βήματα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, του πόνου και της ασφάλειας των εργαζομένων στον τομέα αυτό», ανέφερε ο Λευκός Οίκος σε ενημερωτικό σημείωμα σχετικά με την επικοινωνία των δύο ηγετών. Μάλιστα, όπως αναφέρεται, η στήριξη των ΗΠΑ στο Ισραήλ θα εξαρτηθεί από αυτά τα βήματα.

BREAKING: Biden tells Israel’s Netanyahu future US support for war depends on new steps to protect civilians https://t.co/VgWL9g2cf3

— The Associated Press (@AP) April 4, 2024

Ο πρόεδρος Μπάιντεν είπε στον Νετανιάχου ότι «μια άμεση κατάπαυση του πυρός είναι απαραίτητη για τη σταθεροποίηση και τη βελτίωση της ανθρωπιστικής κατάστασης και την προστασία αθώων αμάχων», ανέφερε η ανακοίνωση. Ο Μπάιντεν είπε επίσης στον Νετανιάχου να «εξουσιοδοτήσει» τους διαπραγματευτές του να καταλήξουν σε μια συμφωνία που θα περιλάμβανε την επιστροφή των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα.

«Οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης τις δημόσιες ιρανικές απειλές κατά του Ισραήλ και του ισραηλινού λαού», πρόσθεσε ο Λευκός Οίκος. «Ο πρόεδρος Μπάιντεν κατέστησε σαφές ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν σθεναρά το Ισραήλ απέναντι σε αυτές τις απειλές».

Η κλήση διήρκεσε περίπου 30 λεπτά, σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του Μπάιντεν.

Η τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των δύο ηγετών κανονίστηκε μετά το χτύπημα, ανέφερε αξιωματούχος, ο οποίος περιέγραψε τον Μπάιντεν ως «πολύ θυμωμένο» για το περιστατικό.

Ο θυμός του προέδρου είναι «ενδεικτικός του ευρύτερου προβλήματος του τρόπου με τον οποίο οι Ισραηλινοί διεξάγουν τις επιχειρήσεις τους», σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο.

Ο Μπάιντεν και ο Νετανιάχου μίλησαν για τελευταία φορά τηλεφωνικά στις 18 Μαρτίου. Σε αυτή την κλήση, ο Μπάιντεν προειδοποίησε τον Ισραηλινό ηγέτη να μην εγκρίνει μια στρατιωτική επιχείρηση στην πόλη Ράφα στη νότια Γάζα.

Διαβάστε επίσης:

Στο «σφυρί» βγαίνει ένα από τα αρχαιότερα βιβλία του κόσμου – Ποιο είναι και ποια η τιμή του (Photos)

Βαυαρία: Kατέβασαν τα παντελόνια τους οι αστυνομικοί – Διαμαρτύρονται για την έλλειψη στολής (Video)

Σεισμός στην Ταϊβάν: Συνεχείς διασώσεις εγκλωβισμένων – Στους 9 οι νεκροί, πάνω από 1.000 οι τραυματίες (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μπάιντεν, Νετανιάχου, Απαράδεκτο, ΜΚΟ World Central Kitchen,bainten, netaniachou, aparadekto, mko World Central Kitchen