Μπάιντεν: «Δείχνει» Πούτιν για τον θάνατο του Αλεξέι Ναβάλνι

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν «δεν εξεπλάγη» αλλά δήλωσε «εξοργισμένος» για τον θάνατο του Ρώσου αντιφρονούντα Αλεξέι Ναβάλνι ο οποίος, όπως είπε, θα μπορούσε να ζήσει με ασφάλεια στην εξορία αλλά επέλεξε να επιστρέψει στη Ρωσία.

«Αντιστάθηκε με θάρρος απέναντι στη διαφθορά, τη βία και όλα τα άσχημα πράγματα που κάνει η κυβέρνηση του Πούτιν», είπε ο Μπάιντεν στο διάγγελμά του. «Ο Πούτιν ευθύνεται για τον θάνατο

του Ναβάλνι», τόνισε.

President Biden blamed Russian President Vladimir Putin for Alexei Navalny’s death Friday, calling it “proof of Putin’s brutality.”

“No one should be fooled — not in Russia, not at home, not anywhere in the world.” https://t.co/cvm95mHqOq pic.twitter.com/xc4WKXu7sY

— The Washington Post (@washingtonpost) February 16, 2024

Ο Λευκός Οίκος «δεν γνωρίζει επακριβώς» τι ήταν αυτό που στοίχισε τη ζωή στον Ναβάλνι και αναζητά περισσότερες πληροφορίες για το τι συνέβη.

«Δεν ξέρω τι ακριβώς συνέβη στον Ναβάλνι αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο θάνατός του ήταν συνέπεια (των πράξεων) του Πούτιν και των φονιάδων του», είπε ο Μπάιντεν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος αναφερόμενος στον θάνατο του Ναβάλνι ζήτησε από τους Ρεπουμπλικάνους της Βουλής να εγκρίνουν τη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία στον πόλεμο της με τη Μόσχα.

«Μην κάνετε λάθος: ο Πούτιν είναι υπεύθυνος για τον θάνατο του Ναβάλνι», είπε ο κ. Μπάιντεν σε τηλεοπτική δήλωση από τον Λευκό Οίκο. «Ο Πούτιν είναι υπεύθυνος. Αυτό που συνέβη στον Ναβάλνι είναι ακόμη μια απόδειξη της βαρβαρότητας του Πούτιν. Κανείς δεν πρέπει να ξεγελιέται, ούτε στη Ρωσία, ούτε εδώ, ούτε πουθενά στον κόσμο».

Διαβάστε επίσης:

Ναβάλνι: Ποιες ήταν οι πολιτικές του θέσεις – Τι έλεγε για τη Ρωσία, τον Πούτιν και τον θάνατο

Θάνατος Ναβάλνι: «Άρπαξε» την ευκαιρία ο Ζελένσκι για να υποδείξει το «προφανές»

Τριανταφυλλίδης κατά Δημητρίου – Πανταζή: «Ξεκίνησαν τη μόδα του νεοσκυλάδικου που χάλασε το ελληνικό τραγούδι» (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μπάιντεν, Δείχνει Πούτιν, Αλεξέι Ναβάλνι,bainten, deichnei poutin, alexei navalni