Μπάχαλο η αντιπολίτευση για το θέμα των Τεμπών

Ένα μεγάλο μπάχαλο κι ένας τεράστιος καυγάς έχει γίνει για το αν τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα έπρεπε να κάνουν πρόταση για Εξεταστική Επιτροπή (αναζήτηση πολιτικών ευθυνών) ή Προανακριτική (αναζήτηση ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων) για το δυστύχημα των Τεμπών και την κατάσταση των ελληνικών σιδηροδρόμων.

ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ήταν υπέρ της Προανακριτικής και το ΚΚΕ υπέρ της Εξεταστικής. Και στη μέση η κυβέρνηση, η οποία αρνείται

καθαρά τη σύσταση Προανακριτικής, η οποία απαιτεί 151 ψήφους για τη συγκρότησή της. Κρίσιμη λεπτομέρεια: Σε περίπτωση (βέβαιης) απόρριψης του αιτήματος για Προανακριτική, δεν μπορεί να επανακατατεθεί η πρόταση ακόμη και αν προκύψουν νέα στοιχεία.

Από τη στιγμή που η κυβέρνηση απέρριπτε την Προανακριτική, άρα το θέμα των Τεμπών θα διαγραφόταν από την πολιτική επικαιρότητα, ο μόνος τρόπος να μείνει η υπόθεση αυτή στον αφρό ήταν, φυσικά, η Εξεταστική, την οποία ούτε η κυβέρνηση θα μπορούσε να αρνηθεί εξαιτίας του φόβου ότι θα κατηγορηθεί για πλήρη συγκάλυψη και αποφυγή ευθυνών για μια υπόθεση που έχει συνταράξει την ελληνική κοινωνία και έχει κλονίσει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών σε ό,τι αφορά τις υποδομές και τις συγκοινωνίες της χώρας.

Το ΚΚΕ, προφανώς, «διάβασε» σωστά τη συγκυρία και πέρασε την πρότασή του. Η πλάκα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τη Δευτέρα, διά της Θεοδώρας Τζάκρη, κατηγόρησε το ΚΚΕ ότι είναι «δεκανίκι της κυβέρνησης», αλλά την Τρίτη αναγκάστηκε να πει ότι δέχεται την Εξεταστική, αλλά επέμεινε σε δύο Προανακριτικές (για το 2013 και για το δυστύχημα).

Το ΠΑΣΟΚ από την πλευρά του επέμεινε να καταγγέλλει το ΚΚΕ και να λέει «όχι» στην Εξεταστική, που θα διερευνούσε και δικές του ευθύνες. Τέλος, το ΚΚΕ υπερψήφισε και τις Προανακριτικές ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Αυτό θα πει… ομονοούσα αντιπολίτευση!

Διαβάστε επίσης:

Κασσελάκης για «ΕΥΠοκλοπές»: «Η μαύρη κωμωδία που έγινε διεθνής ντροπή»

MasterChef ο Μητσοτάκης – Μαγείρεψε με τον Πάνο Ιωαννίδη

Ακρίβεια: Με «ποτ πουρί» δηλώσεων Μητσοτάκη το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μπάχαλο, Τεμπών,bachalo, tebon