Αβραμόπουλος στο Φόρουμ των Δελφών: Ο στόχος του Πούτιν είναι να «γονατίσει» τη Δύση

Τα βαθύτερα αίτια της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία ανέλυσε ο πρώην Επίτροπος Μετανάστευσης, στην παρέμβασή του στο Φόρουμ των Δελφών.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος περιέγραψε τον πόλεμο στην Ουκρανία ως συνέχεια του Ψυχρού Πολέμου σε άλλη μορφή, λέγοντας ότι ο στόχος του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν είναι η εκδίκηση για την πτώση της ΕΣΣΔ, αλλά και να «γονατίσει» τη Δύση.

Μάλιστα, σημείωσε ότι στην πρόσπάθειά του να αναβιώσει την αυτοκρατορία, χρησιμοποιεί την εικόνα του τσάρου και τις μεθόδους του Στάλιν.

Παράλληλα, παραδέχθηκε ότι η Ευρώπη είναι στην παρούσα φάση διαιρεμένη, υπενθυμίζοντας ότι το 2014 σχεδόν οι μισές χώρες της ΕΕ δεν επιθυμούσαν την ένταξη της Ουκρανίας, αλλά και τις προειδοποιήσεις κορυφαίων Αμερικανών πολιτικών για την επέκταση του ΝΑΤΟ προς τα σύνορα της Ρωσίας, κάτι που της έδωσε το πρόσχημα του κινδύνου για την ασφάλειά της.

Με αφορμή τη νίκη του Όρμπαν στην Ουγγαρία, αλλά και την άνοδο της Λεπέν στη Γαλλία ενόψει προεδρικών εκλογών, ο Δ. Αβραμόπουλος σημείωσε ότι πλέον η αντιπαράθεση στην Ευρώπη γίνεται μεταξύ λαϊκιστών και σοβαρών ηγετών και τόνισε ότι αν χάσει τις εκλογές ο Μακρόν, τότε το μέλλον θα είναι επικίνδυνο για όλο τον κόσμο.

Όσον αφορά στα ελληνοτουρκικά, ο πρώην Επίτροπος σημείωσε ότι το τελευταίο διάστημα η Τουρκία μοιάζει να «κοιτάζει» ξανά προς τη Δύση, κάτι που η Ελλάδα θα πρέπει να αξιοποιήσει, ξεκαθαρίζοντας ότι ο δρόμος της Τουρκίας περνά από την Ελλάδα και από την επίλυση του Κυπριακού, το οποίο με τη σειρά του θα επιτρέψει τις απαραίτητες οριοθετήσεις θαλασσίων ζωνών.

Επίσης, τόνισε ότι η συνάντηση Ερντογάν-Μητσοτάκη στην Κωνσταντινούπολη ήταν ένα θετικό βήμα και ότι θα πρέπει να έχει και συνέχεια, ενώ εκτίμησε ότι ένας από τους λόγους της πιο ακραίας στροφής του Ερντογάν είναι και η συνεργασία του με τον Μπαχτσελί. Επίσης, είπε με νόημα ότι τις διαφορές τις λύνουν οι ηγέτες.

Διαβάστε επίσης

Νέα επεισόδια μεταξύ των οπαδών του ΠΑΟΚ και της Μαρσέιγ στη Μασσαλία (Videos)

Ελληνο-ουκρανός δημοσιογράφος: Από πού προκύπτει ότι το Τάγμα Αζοφ είναι νεοναζί;

Kinder: Αυτά είναι τα 3 προϊόντα που ανακαλεί προληπτικά η Ferrero στην Ελλάδα

Keywords
Τυχαία Θέματα